Pris og respekt til Dansk Flygtningehjælp

Dansk Flygtningehjælp har modtaget Jyske Banks Havkattepris 2022 for en ekstraordinær indsats i det krigshærgede Ukraine.

Jyske Banks ordførende direktør Anders Dam og Senada Cesic, operationel direktør for Europa i Dansk Flygningehjælp

Af Peter Lindbjerg, journalist

13. sep. 2022 15.15

Lørdag kunne Jyske Banks ordførende direktør Anders Dam afsløre Dansk Flygtningehjælp som første modtager af bankens nye, årlige Havkattepris og overrække både en havkatte-statuette og 100.000 kr. til Danmarks største humanitære organisation.

Anders Dam fremhævede organisationens helt ekstraordinære indsats i Ukraine i forbindelse med Ruslands invasion af landet, fx akut humanitær nødhjælp og beskyttelse i nærområdet. Prisen er desuden motiveret med den store internationale anerkendelse, som organisationen har opbygget efter mange års indsats i verdens forskellige brændpunkter. En indsats, der gør en forskel og er med til skabe respekt om Danmark.

Bliver så længe det er nødvendigt

Uddelingen af prisen fandt sted i Jyske Bank Boxen i Herning ved et arrangement for bankens medarbejdere. Prisen blev modtaget af Senada Cesic, der som operationel direktør for Europa har været med til at lede Dansk Flygtningehjælps indsats i Ukraine, siden krigen brød ud.

Senada Cesic understregede vigtigheden af at være til stede i Ukraine og andre konfliktfyldte områder. Ikke bare mens det brænder allermest på, men også når resten af verden begynder at se i en anden retning:

”Vi er der, og vi bliver der, så længe det er nødvendigt – og det gør vi ikke mindst på grund af den økonomiske støtte og opbakning, vi får fra institutioner og virksomheder som Jyske Bank.”

Havkatteadfærd gør en forskel

Havkatteprisen er stiftet for at markere 40-året for bladtegner Kurt Westergaards tegning i Jyllands Posten. Her blev Jyske Bank symbolsk fremstillet som en havkat i hyttefadet på grund af modet til at tænke og handle anderledes – og dermed ilte vandet for alle. Prisens formål er netop at hylde dem, der gennem deres havkatteadfærd gør en mærkbar forskel for andre.

”Vi er både stolte og beærede over at modtage Jyske Banks allerførste Havkattepris – og takker mange gange for anerkendelsen af vores arbejde med at løfte nogle af de mange opgaver, der er på tværs af Europa og i Danmark for at hjælpe dem, der søger humanitær hjælp og beskyttelse fra krigen i Ukraine,” udtaler Dansk Flygtningehjælps generalsekretær Charlotte Slente.