Pengeklog – mobilbank for børn

Jyske Bank introducerer nu app’en Pengeklog, der er en mobilbank for børn, og et værktøj til forældre, der gerne vil give sit barn gode pengevaner i en digital tid.

Grafik - Pengeklog

Af Jyske Bank

Apr 09, 2018, 12:00

Jyske Bank introducerer nu app’en Pengeklog, der er en mobilbank for børn, og et værktøj til forældre, der gerne vil give deres barn gode pengevaner i en digital tid.

Digitale penge bliver håndgribelige

I app’en kan barnet se sin konto i banken og lave små opsparinger til ting, det ønsker sig. Man kan pynte opsparingen med et billede, og en indikator viser, hvor langt barnet er med opsparingen.

  • Pengene er visuelt opdelt i forbrug og opsparing
  • Tag fat i pengene og træk dem over i en opsparing
  • Sæt et billede ind af det, barnet sparer op til
  • En indikator viser, hvor tæt opsparingen er på målet.

Børn lærer – forældre styrer

Både forældre og børn har app’en, så børnene kan lære om økonomi, mens forældrene guider og kontrollerer. Pengeklog er et lukket kredsløb, og barnet kan ikke overføre penge til andre – kun til sine egne opsparinger. Forældrene styrer, hvilke konti barnet kan se, og kan låse opsparinger, så barnet ikke kan flytte pengene.

Tal om penge med dit barn

Med Pengeklog ønsker Jyske Bank at inspirere forældre til at give deres børn gode pengevaner – især i en digital tid. Pengeklog lægger op til, at man snakker med sit barn om økonomi og penge fra en tidlig alder. Banken har fået børnepsykolog Kirsten Børsting til at fortælle, hvad børn forstår på forskellige alderstrin, og byder ind med 5 ting, du skal lære dit barn om penge og en film for børn om digital sikkerhed.

Kombiner med børnesikret Visa-kort

Pengeklog kan kombineres med Visa Junior, der er et børnevenligt betalingskort. Med kortet kan barnet kun bruge de penge, der er afsat til forbrug i appen, og kortet kan ikke bruges i udlandet eller på nettet – medmindre forældrene åbner for det.

Man kan få app’en Pengeklog og Visa Junior, når man er mellem 7 og 18 år og er kunde i Jyske Bank.