Økonomi for Dummies: Tre tips til at få mere ud af sine penge

Har du penge, som bare står på en konto og laver ingenting? Få tre tips til at få mere ud af dine penge. Du har tre muligheder som ung kunde i Jyske Bank.

Nyt fra Jyske Bank

Af Jyske Bank

Mar 14, 2019, 12:00


Uge 11 er Pengeuge, hvor de danske skoler sætter fokus på unge og privatøkonomi. Jyske Bank bakker op om Pengeugen. Dels med rådgivere som gæstelærere på skolerne og dels med mini-serien 'Økonomi for Dummies', som forklarer økonomi med et glimt i øjet.

Få mere ud af dine penge

Har du penge, som bare står på en konto og laver ingenting? Så får du her inspiration til at få mere ud af dine penge: Som kunde i Jyske Bank har du tre muligheder:

  • Du kan oprette en BoligOpsparing, som er til dig, der  går med boligdrømme.
  • Du kan sætte pengene på en Opsparingskonto, hvis du vil have pengene til at stå i fred og ro.
  • Du kan investere pengene via Jyske Munnypot. Det kræver dog, at du er risikovillig.

Som ung kunde mellem 18 og 29 år får du særlige priser på både BoligOpsparingen og Opsparingskontoen. 

Pengeugen 2019

Det er Pengeuge - og det betyder, at de ældste elever i skolerne bruger ugen på at blive klogere på privatøkonomi. Mange steder agerer bankrådgivere gæstelærere. Jyske Banks medarbejdere er ude på 42 forskellige skoler landet over.

Det er femte år i træk, at Finans Danmark - i samarbejde med blandt andet Danmarks Matematiklærerforening og Forbrugerrådet Tænk - sætter fokus på privatøkonomi og finansiel forståelse i grundskolens ældste klasser.


Alle beregninger og oplysninger i eksemplerne tager udgangspunkt i oplysninger pr. 1. Februar 2019 og tager ikke højde for skat og omkostninger. Alle rentesatser og beløbsangivelser er variable og kan ændre sig.

  • På Boligopsparingen optjener du en rabat. Rabatten svarer til en simpel variabel rente p.t. på 5 % pr. år af indestående. Den maksimale rabat udgør 6500 kr, som er lånets bevillingsomkostning. Læs øvrige betingelser om BoligOpsparing.
  • Opsparingskonto UNG har en årlig nominel variabel indlånsrente på p.t. 0,25% for unge op til 30 år, og en årlig nominel variabel indlånsrente på p.t. 0,35% for unge op til 30 år med minimum 10 stk. Jyske Bank-aktier