Nethandel: Har du vænnet dig til den nye godkendelse?

Sikkerheden ved handel på internettet er blevet skærpet, og vi skal alle vænne os til nye rutiner, når vi klikker ’betal’ i den virtuelle indkøbskurv. Når du handler for mere end 225 kr. på nettet, skal du godkende dine betalinger med en såkaldt to-faktor-godkendelse. Det er med til at forebygge svindel med dit betalingskort.

Brug af kort til nethandel

Af Jyske Bank

Jan 12, 2021, 12:00

Godkend med to faktorer

To-faktor-godkendelse betyder, at du skal bruge to faktorer til at godkende dine betalinger på nettet. Du kan enten godkende med NemID eller med en sms-kode plus et personligt kodeord, som du selv opretter.

Betaler du med MobilePay, Apple Pay eller Google Pay møder du ikke to-faktor-godkendelse ved nethandel. Disse løsninger er allerede sikret med to-faktor-godkendelse. 

Hent NemID nøgleapp

Hvis du godkender med NemID, så kræver det, at du bruger NemID nøgleapp eller en elektronisk nøgleviser. Man kan ikke længere bruge nøglekortet af pap i forbindelse med nethandel. 

Købet afvises, hvis webshoppen ikke lever op til de nye krav

Hvis en webshop ikke lever op til de nye krav, så kan din betaling blive afvist. Hvis du oplever, at din betaling bliver afvist, er der altså ikke nødvendigvis noget galt med dit kort. I stedet kan det være webshoppen, der skal opgradere sin betalingsløsning.