Når fællesskaber bliver etableret over et måltid mad

Igen i år er Jyske Bank en del af Folkebevægelsen mod Ensomheds kampagne ’Danmark Spiser Sammen’, som har til formål at sætte ensomhed på dagsorden. Fredag d. 28. april i hjertet af Nørrebro på Bragesgade arrangerer Jyske Bank sammen med fødevareBanken og værestedet Muhabet et festligt arrangement, hvor alle er velkomne. Ses vi?

Nyt fra Jyske Bank

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Ensomhed er en stigende problemstilling i Danmark, hvor det er skønnet, at over 210.000 mennesker i Danmark ofte føler sig ensomme. Fællesskaber er den bedste kur mod ensomhed, men der kan være mange barriere for at blive en del af et fællesskab. Jyske Bank kan i samarbejde med fødevareBanken og værestedet Muhabet være med til at nedbryde nogle af de barriere ved at skabe fællesskaber gennem måltidet.

Jyske Bank engagerer sig på baggrund af en overbevisning om, at man ved at styrke fællesskaber kan være med til at give lokalområderne et løft. Netop ved at samarbejde på tværs at sektorer kan man løfte denne opgave bedst. Hvor Jyske Banks mange kompetencer, inden for eksempelvis økonomistyring, er med til at sikre begge partneres udvikling og bæredygtighed, er fødevareBankens uddeling af overskudsmad til sociale væresteder, som eksempelvis Muhabet, med til at sikre den daglige drift. Det er lidt som det gamle ordsprog lyder: ’uden mad og drikke duer helten ikke’. For Muhabets daglige gæster er måltidet nemlig omdrejningspunktet, som er med til at sikre udsatte borgere et godt måltid mad, en fast rutine og tilknytning til et fællesskab.

Det var derfor helt oplagt for Jyske Bank at gå sammen med fødevareBanken og Muhabet i dette års ’Danmark Spiser Sammen’. Arrangementet foregår ved Muhabets lokaler på Bragesgade fredag d. 28. april, hvor der fra kl. 16 vil blive serveret te, kaffe og kage samt en skål suppe m.m. kl. 18. Hele herligheden vil blive akkompagneret af livemusik fra Mellemøsten. Arrangementet er gratis og alle er velkomne.

Hvem tager du med?