NaboRum - 3 vindere er fundet

Mosteri i Energilandsby Horslunde

Nyt fra Jyske Bank

Af Jyske Bank

04. maj 2018 12.00

, hvor der plantes frugttræer, bærbuske og nødder til anvendelse i projektet ”Sundhed, saft og kraft”, der bl.a. har fokus på anvendelse af lokalproducerede fødevarer og sund levevis.

Samlingssted i Eventyrskoven Frederiksdal, hvor der etableres borde og bænke med overdække, så medbragt mad og drikke kan nydes i alt slags vejr. Samlingsstedet bliver for alle, der er på tur i skoven eller blot vil mødes i det grønne – lige fra børnehavebørn til bedsteforældre.

Jernbanestien, hvor der plantes forårsblomster og opsættes redekasser til at sikre biodiversiteten. Jernbanestien er en cykel- og vandrersti, der kan opleves gennem høre-, syns-, lugte- og følesansen, og den løber 15 km. fra Maribo over Holeby til Rødby og Rødbyhavn.

Lokale ildsjæle gør forskellen

Jyske Bank er initiativtager til NaboRum, og afdelingsdirektørerne i Maribo og Nakskov glæder sig til, at de 3 projekter skal realiseres.

”De 3 vinderprojekter er drevet af lokale ildsjæle, der vil gøre en forskel for lollikkere og nogle af Lollands mange fællesskaber”, udtaler Steen Godske Svendsen, afdelingsdirektør i Jyske Bank-afdelingen i Maribo. 

Susan Søgren, afdelingsdirektør i Nakskov-afdelingen supplerer: ”Projekterne bliver til gavn for ikke bare de lokale brugere, men også på tværs af Lolland og for turister, der kommer til øen. Vi er spændte på at følge udviklingen og samarbejdet med de lokale foreninger.”

Sammen om at løfte i flok

NaboRums projekter skal skabe et rum mellem naboer, der gør en forskel for miljøet og fællesskabet. I 2018 rykkede NaboRum til Lolland for at udbrede de gode erfaringer med lignende projekter i Aarhus.

”I Jyske Bank investerer vi også i relationer og partnerskaber, og målet med NaboRum er netop at skabe bedre fællesskaber og bæredygtige lokalmiljøer igennem borgerinddragelse rundt omkring i Danmark”, fortæller Lene Hjorth, CSR Direktør i Jyske Bank.

”Udover de kontante præmier øremærkede til konkrete, lokale projekter, bidrager vi også med vores mangeårige erfaringer i det bebyggede område, vores stærke erhvervsnetværk, projektledererfaring og kommunikative kapacitet. Det er hver gang opløftende og positivt at opleve, hvordan lokale foreninger og fællesskaber i samlet flok kan realisere potentialerne i små og større projekter ”, slutter Lene Hjorth.

Sidst men ikke mindst: Tak

Mange tak til alle de 20 ansøgere og alle ildsjælene bag. Også tak til dommerpanelet bestående af Jyske Banks afdelingsdirektører i Nakskov og Maribo samt Marie L. Friderichsen (Turistchef), Michala Saunte (hjemvendt lollik med erfaring fra lignende projekter i udlandet) og Kirsten Skovsby (leder af Fælleskøkkenet i Sakskøbing).