Lær dit barn om penge – vi hjælper

Det er altid rette tid til at tale økonomi med dit barn. Men hvad du skal tale med dit barn om og hvordan afhænger af barnets alder. Vi hjælper dig.

Nyt fra Jyske Bank

Af Jyske Bank

Mar 11, 2019, 12:00

Det er Pengeuge i denne uge. På en række grundskoler landet over betyder det, at de ældste elever bruger en uge på at blive klogere på privatøkonomi.

Mange steder agerer bankrådgivere gæstelærere i Pengeugen – Jyske Banks medarbejdere er ude på 42 forskellige skoler landet over.

Gør hver uge til pengeuge

Som forælder gør du både dig selv og dit barn en tjeneste ved at snakke om penge. Jo mere du taler med dit barn om økonomi – desto lettere bliver det for dem at styre deres egen. Både på kort og på lidt længere sigt.

Og hvornår skal du gå i gang? Det skal du nu.

Men hvad du skal tale med dit barn om og hvordan - det afhænger meget af barnets alder.

Få gode idéer og tricks til at gribe samtalen an
De fem ting, du skal lære dit barn om penge  

Digital sikkerhed er også for børn

Mange sparegrise er i 2019 elektroniske, og børn ser sjældent kontanter. Derfor er digital sikkerhed en del af det med at styre sin privatøkonomi – også for børn og unge.

Der er fire ting, dit barn skal huske om digital sikkerhed – det har vi lavet en video om

Hjælp de store børn på rette vej

Små børn, små drømme – store børn, store drømme. For de store børn drejer det sig om at få pengene til at række.

Vi har samlet en række gode råd til de unge under 18 år

Et godt udgangspunkt for snakken med de lidt større børn og unge kan være et budget. Vis dem familiens budget – eller bed dem om selv at lave et. ”Budgetskema til faste udgifter” er en enkel skabelon, I kan bruge.

Lidt om Pengeugen

Det er femte år i træk, at Finans Danmark i Pengeugen - i samarbejde med blandt andet Danmarks Matematiklærerforening og Forbrugerrådet Tænk – sætter fokus på privatøkonomi og finansiel forståelse i grundskolens ældste klasser.

Bliv klogere på Pengeugens hjemmeside