Kort-tip til ferien: Betal med Visa-kort eller Mastercard

Skal du købe en rejse eller en flybillet – eller forudbetale feriehuset til sommerferien, så er det en fordel at betale med et internationalt betalingskort, fx et Visa-kort eller Mastercard. Også selvom du skal holde ferie herhjemme. Så er du bedre stillet, hvis selskabet bag går konkurs, før du kommer afsted.

Nyt fra Jyske Bank

Hvis virksomheden bag din rejse eller dit feriehus går konkurs, har det betydning for dig, om du har betalt med Dankort eller et internationalt kort. Der er forskellige vilkår for indsigelse på de forskellige typer kort.

Med et kort fra Visa eller Mastercard er der mulighed for at gøre indsigelse. Har du derimod betalt med Dankort eller Dankort-delen af dit Visa/Dankort, er det at sidestille med kontant betaling, og så er det betalingsloven, der gælder – det vil sige, at så er der ikke mulighed for at gøre indsigelse via banken.

Vær opmærksom på, at du på mange danske hjemmesider betaler med Dankort-delen, hvis du benytter dit Visa/Dankort. Det er ikke altid nemt at se eller vælge, om du bruger den ene eller anden del til at betale med. Er du i tvivl, om du har betalt med Visa eller Dankort, kan du se det i din netbank eller mobilbank. Hvis der foran posteringen for købet står VDK har du betalt med Visa, hvis der står DK, har du betalt med Dankort.