Kloge hænder: Flere unge skal vælge en erhvervsfaglig uddannelse

7. Klasse på Lundehusskolen arbejdede i uge 38 og 39 på et Kloge Hænder-projekt, som gik ud på at eleverne gennem planlægning og en praktisk udførelse, byggede møbler og et udekøkken omkring en bålplads på deres egen skole. Arbejdet foregik under pædagogisk supervision af entreprenørvirksomhed Enemærke & Petersen.

Nyt fra Jyske Bank

Kloge Hænder er igangsat af Jyske Bank i samarbejde med Cabi (Center for Aktiv Beskæftigelsesindsats) og er støttet af Realdania. Projektet på Lundehusskolen er et af fire pilotprojekter, som skal danne grundlag for at konceptet kan udbredes til alle landets folkeskoler.

”Jyske Bank har en lang tradition for gennem brede partnerskaber at styrke indsatser, der skal få flere unge til at vælge en erhvervsrettet uddannelse og også skaffe lærepladser til eleverne på erhvervsskolerne. Ønsket med Kloge Hænder er at flere unge ser muligheder i håndværkeruddannelserne. Med en erhvervsrettet-uddannelse er den enkelte godt rustet til fremtidens arbejdsmarked, samtidig med, at vi sikrer faglærte til fremtidens byggeri”, siger Lene Hjorth, Funktionsdirektør i Jyske Bank. ”Det er håbet, at Kloge Hænder bliver en praktisk projektuge i udskolingen i folkeskolen, og giver eleverne hands-on erfaring med faguddannelserne, som kan være med til at sikre fremtidens arbejdsmarked. ”

Større indsigt - flere muligheder

Ideen bag projektet er, at eleverne får styrket de praktiske kompetencer i udskolingen, samtidig med at eleverne får indsigt i erhvervsfaglige uddannelses- og karrieremuligheder, bliver heldigvis støtte af mange. En af partnerne i projektet er Enemærke & Petersen, som yder en stor indsats fortæller:

”For vores byggefolk har det været fantastisk at opleve elevernes engagement i projektet, og vi tror på at de bestræbelser vi har gjort i regi af kloge hænder projektet er med til at ændre opfattelser hos både elever, lærere og forældre – i at håndværk og byggeri kan være et interessant, spændende og udfordrende uddannelsesvalg for flere elever”, siger Anders Sørensen, Forretningsudvikler Enemærke & Petersen.

Kloge Hænder er på nuværende tidspunkt halvvejs igennem de fire pilotprojekter. I oktober starter et projekt op på Blidstrup efterskole på Nykøbing Mors og i begyndelsen af 2020 får Amagerbro skole på Amager glæde af det sidste projekt.

Tre børn i arbejdstøj og med boremaskiner