Har du konti i en anden bank? Nu kan du se dem i Jyske Mobilbank

Er du privatkunde, og har du Jyske Mobilbank, får du nu mulighed for at tilknytte konti i andre danske banker til din Jyske Mobilbank. Jyske Bank er først blandt bankerne i Danmark med denne mulighed.

Nyt fra Jyske Bank

Af Jyske Bank

Jun 14, 2018, 12:00

”Nu åbner Jyske Mobilbank for open banking. Vi har i samarbejde med Bankdata integreret løsningen fra Fintech-virksomheden Spiir. Det har kun taget tre måneder, og vi ser gode perspektiver i, at Jyske Banks kunder nu kan se konti fra andre banker i Jyske Mobilbank”, siger bankdirektør Peter Schleidt, Jyske Bank.

Kom godt i gang

For at komme i gang skal du tilvælge løsningen i Jyske Mobilbank og give dit samtykke til at hente data. Det skal du kun gøre én gang.

”Når man så vil tilmelde en anden bank, skal man logge på den ønskede mobilbank – via sin Jyske Mobilbank. Herved skabes populært sagt en tunnel, som konti og saldo-posteringer transporters igennem til Jyske Mobilbank. Også det skal man kun gøre én gang. Herefter vil man kunne se sine konti, saldi og posteringer i den anden bank på sin Jyske Mobilbank”, forklarer Jyske Banks Søren Skouenborg, som er ansvarlig for mobilbanken og for udviklingen af den nye løsning.

Funktionen er tilgængelig med en ny opdatering af Jyske Mobilbank – på iOS med version 3.15 og på Android med version 3.16. Du vælger selv den nye funktion til eller fra efter behov.

Sikkerhed og lovgivning

Oplysninger om dine passwords og visningen af konti kan hverken ses af Jyske Bank, andre banker eller af Nordic API Gateway, som står bag Spiir. Det er altså kun dig selv, der kan se oplysningerne.

Det er en ændring i europæisk lovgivning der giver muligheden for det nye system. Loven er ændret, så du som kunde har fået ejerskabet over dine egne konto-informationer. Det er ikke længere bankerne, som ”ejer” dine bankkonti.