Grønne Sammen: Børn og unge har grøn omstilling på skemaet

Se hvordan der tænkes og arbejdes grønt i Viborg Kommune.

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

Sep 17, 2021, 12:00

Ugeskemaet for 14.000 børn og unge i Viborg Kommune er farvet grønt. Skoler og dagtilbud deltager nemlig i Grønne Sammen – to emneuger om grøn omstilling.

Det er Viborg Kommune, der står bag emneugerne. Ideen er inddrage og engagere de kommende generationer fra en tidlig alder og på den måde bidrage til en mere bæredygtig fremtid.

I videoen øverst fortæller borgmester Ulrik Wilbek (V) og Søren Aakjær, direktør i Børn og Unge i Viborg Kommune, om Grønne Sammen.

En række virksomheder og kulturinstitutioner i Viborg Kommune deltager i Grønne Sammen og inviterer børnene på besøg, så de på nærmeste hold kan opleve, hvordan man omsætter grønne tanker og ideer til virkelighed.

Jyske Bank TV har besøgt et udpluk af virksomheder i Viborg, der har taget den bæredygtige dagsorden til sig.

”Vi kan tydeligt mærke, hvordan virksomheder tager ansvar og stiller krav til sig selv og omverdenen. Det er en bevægelse, hvor sund fornuft og alle fremskridt tæller. Derfor er vi også meget glade for, at en række virksomheder i vores lokale netværk vil indvie os og andre i deres grønne initiativer og ambitioner,” siger Evan Brøgger Pedersen, erhvervspartner i Jyske Bank.

Virksomhederne og Jyske Bank har tilsammen doneret en pulje på 70.000 kr. til et bæredygtigt formål, som vil blive annonceret senere.

Mere end 400 kg tøj samlet ind og genbrugt

Jyske Bank i Viborg har blandt andet bidraget til Grønne Sammen som samarbejdspartner bag ’Den Grønne Bazar’. I samarbejde med Viborg FF, Svanerent og Viborg Kommune var banken med til at indsamle mere end 400 kg brugt sportsudstyr fra sportsklubber i og omkring Viborg.

Den store mængde tøj, fodboldstøvler, målmandshandsker mv. fandt nye ejere, da ’Den Grønne Bazar’ var åben i forbindelse med Superliga-kampen mellem Viborg FF og AaB i weekenden. Her kunne børn og deres forældre nemlig få genbrugt sportsudstyr med hjem ganske gratis.

”Dette projekt viser med al tydelighed, at når vi går sammen og finder et stærkt formål, så kan vi virkelig gøre en forskel. Her var vi både ”grønne sammen” og kunne medvirke til, at så mange børn som muligt kan få et aktivt fritidsliv. Det er stærkt at opleve, hvordan alle involverede bidrager til fællesskabet med de ressourcer, de har til rådighed. Vi er glade og stolte over at bidrage med initiativet og styringen af et godt projekt,” siger Chris Stenskrog, afdelingsdirektør i Jyske Bank.