Grøn omstilling: Finanssektoren spiller afgørende rolle

Finans Danmark har fremlagt en bæredygtighedsredegørelse for 2021. Den viser blandt andet, at finanssektorens finansiering af grønne aktiviteter i 2021 rundede 548 mia. kr.

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

01. apr. 2022 13.35

Finans Danmark fremlagde onsdag en bæredygtighedsredegørelse for 2021, som kortlægger sektorens indsats. I den anledning havde Finans Danmark inviteret til debat om sektorens rolle i den bæredygtige omstilling - her deltog blandt andre ordførende direktør i Jyske Bank, Anders Dam.

"Vi vil gerne sætte fokus på, hvad den finansielle sektor gør for den bæredygtige omstilling. Vi er vigtige aktører og vi vil dokumentere, at der sker noget," siger Ulrik Nødgaard, direktør i Finans Danmark

Det driver den grønne omstilling af samfundet fremad, når danskerne træffer bæredygtige klimavalg med deres penge – hvad enten det handler om bil, bolig, pension eller investeringer. Det kræver rådgivning og de rette muligheder. Det bidrager banker, realkreditforeninger og kapitalforvaltere til. Bæredygtighedsredegørelsen for 2021 viser blandt andet, at sektorens finansiering af grønne aktiviteter i 2021 rundede 548 mia. kr.

Finans Danmark lancerede ved samme lejlighed også ideen om en ny, bæredygtig ratepension med et fradrag på minimum 100.000 kr.

Læs mere