Jyske Bank debatterer under åben himmel

Glæd dig til livlige debatter på årets Folkemøde om vigtige finansielle emner som økonomisk ligestilling, verdens bedste realkredit og det europæiske samarbejde. På jyskebank.tv kan du følge debatterne i Finansteltet live - eller se dem efterfølgende.

Havnebassin med Jyske Bank-logo

Af Lene Hald, journalist

14. jun. 2023 08.00

Finansteltet er ved at blive gjort klar på solskinsøen, og Allinge summer af liv forud for årets Folkemøde. Organisationer, virksomheder, partier og mange andre mødes under åben himmel og hylder i fællesskab det danske demokrati. For Jyske Bank er det væsentligt at være til stede og deltage i debatter, som er relevante for bankens kunder.

”Vi blander os i den demokratiske debat og analyserer, inspirerer og nuancerer spørgsmål om økonomi, politik og erhvervsliv til gavn for udviklingen i samfundet,” siger Lasse Høgfeldt, afdelingsdirektør i Jyske Banks Kommunikationsafdeling og fortsætter: ”Folkemødet er samlingssted for mennesker i alle aldre på tværs af brancher og den private og offentlige sektor. Der bliver lyttet, diskuteret, debatteret, og i fællesskab bliver vi klogere på vigtige emner i tiden. Ved at deltage på Folkemødet får vi mødt nye som velkendte meningsdannere og beslutningstagere, og vi får sat vores aftryk på den demokratiske debat. Vi glæder os meget til tre vigtige dage i Allinge”.

Følg med live fra Finansteltet på jyskebank.tv

På Folkemødet.dk kan du se en oversigt over de debatter, der foregår i Finansteltet, som bliver sendt live af Jyske Bank TV - eller se dem efterfølgende på jyskebank.tv.

Jyske Bank deltager i følgende debatter:

Torsdag kl. 11.00: Anders Dam og pressen

Anders Dam, ordførende direktør i Jyske Bank, i samtale med Børsens tidligere finansredaktør og nuværende CEO i PressConnect, Morten Huse Eikrem-Jeppesen, der fortæller om samspillet mellem topchef og pressen.

Torsdag kl. 14.00: Verdens bedste realkredit

Anders Dam, ordførende direktør i Jyske Bank, deltager sammen med Bjarne Corydon, chefredaktør og adm. direktør i Dagbladet Børsen, Mads Reinholdt, direktør i Forbrugerrådet Tænk, og David Hellemann, koncerndirektør i Nykredit, i en debat om, hvad der er op og ned i diskussionen om konkurrence i det danske realkreditsystem – og om forbrugerne har de boliglån, de fortjener.  

Torsdag kl. 16.30: Økonomisk ligestilling (Finansteltet)

Lars Trier Mogensen er moderator, og i panelet er blandt andre Lars Stensgaard Mørch, direktør i Jyske Bank, og Eva Svavars, Lead Agency og forkvinde for Kvindeøkonomien samt Ulrikke Ekelund, professionelt bestyrelsesmedlem.

Fredag kl. 9.00: Hard Talk – med ordførende direktør i Jyske Bank, Anders Dam (Finansteltet)

Den traditionsrige Hard Talk mellem Lars Trier Mogensen og ordførende direktør i Jyske Bank, Anders Dam.

Fredag kl. 10.00: Bankbossernes Topmøde (Finansteltet)

Topcheferne i nogle af Danmarks største banker mødes og taler om aktuelle emner, der har særlig samfundsmæssig relevans. Anders Dam, ordførende direktør i Jyske Bank, deltager sammen med Karen Frøsig, adm. direktør i Sydbank, Mads Skovlund Pedersen, bankdirektør i Nordea, og moderator Ulrik Nødgaard, adm. direktør i Finans Danmark.

Fredag kl. 14.00: Skal dit hus rives ned inden 2033? (Finansteltet)

Lige nu forhandles der i EU om et nyt bygningsdirektiv. Det handler om energikrav til din bolig og kan få vidtrækkende konsekvenser. Op mod 30% af bygningsmassen vil med et slag blive ”ulovlig”. Kan dit hus energiforbedres, eller skal det rives ned? Det debatterer Carsten Tirsbæk, adm. direktør i Jyske Realkredit og formand for Realkreditrådet, sammen med blandt andre Bendt Bendtsen, tidl. MEP og nuværende bestyrelsesformand i interesseorganisationen Synergi.

Fredag kl. 15.15: Bagsiden af mønten – er det kontantløse samfund utopi?

Debatten vil især centrere sig om, hvad et samfund uden kontanter vil betyde for de udsatte borgere som ældre og hjemløse, og om man risikerer at ekskludere den digitale underklasse fra samfundet.

Anders Dam, ordførende direktør i Jyske Bank, deltager sammen med Louise Kambjerre Scheel, jurist i ÆldreSagen, Jeppe Møller Herskind, kommerciel direktør i HORESTA, Jørgen Reske-Nielsen, salgsdirektør i Loomis og Thomas Juul-Dam, partner i Primetime.

Fredag kl. 17.00: Borgen Late Night (Finansteltet)

I det politiske talkshow Borgen Late Night får Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua besøg af politisk ordfører fra Venstre, Morten Dahlin.

Lørdag kl. 9.00: Europæisk samarbejde og integration i lyset af Ukraine-krig (Finansteltet)

Jarl Cordua styrer debatten. I panelet er Morten Løkkegaard, gruppeformand for Venstre i Europa-Parlamentet, Iben Schacke-Barfoed, Tænketanken Europa, og Per Haugaard, repræsentationschef for Europa-kommissionen i Danmark.

Lørdag kl. 12.00: Borgen Late Night (Finansteltet)

Med Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua - og en hemmelig gæst!