Finans Danmarks årsmøde 2019: Tid til forandring og bæredygtighed

Brancheorganisationen for den finansielle sektor i Danmark, Finans Danmark, afholdt i dag sit årsmøde. Dagens hovedtemaer var ”En finanssektor i forandring” og ”Bæredygtig finans”.

Af Jyske Bank

Dec 02, 2019, 12:00

Brancheorganisationen for den finansielle sektor i Danmark, Finans Danmark, afholdt i dag sit årsmøde i Skuespilhuset i København.

Dagens hovedtemaer var ”En finanssektor i forandring” og ”Bæredygtig finans”. Blandt talerne var erhvervsminister Simon Kollerup, og tidligere direktør for Dong, Anders Eldrup, der i sin egenskab af formand for Finans Danmarks Forum for bæredygtig finans skulle overdrage 20 anbefalinger til den finansielle sektors bidrag til den bæredygtige omstilling af samfundet.

Ulrik Nødgaard: Vi kan spille en meget vigtig rolle i den grønne omstilling

Den finansielle sektor skal finansiere den grønne omstilling, når andre brancher vil tage springet.


"Erfaringsmæssigt vil banker og realkreditinstitutter stå for to tredjedele af den finansiering, der skal til ved sådan en omstilling. Der kan vi spille en meget, meget vigtig rolle. Både i forhold til at skaffe pengene, mens også ved at tænke grønt i vores dialog og sparring med kunderne, siger Ulrik Nødgaard, Finans Danmarks adm. direktør.


Anders Eldrup: Vores anbefalinger er blevet taget godt imod

Ifølge Anders Eldrup er der især én anbefaling, der skal realiseres hurtigst muligt, og det er at få udviklet en regnemaskine, der kan måle, hvad det enkeltes pengeinstituts CO2-aftryk er i dag.
Erhvervsministeren: Den grønne omstilling skal være et væksteventyr

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) ser de 20 anbefalinger som et skridt i den rigtige retning, men ser også et behov for meget mere handling fra finanssektorens side – blandt andet i samarbejde med regeringen og erhvervslivet.
Mikael Rasmussen: Vi har brug for en sund indtjening for at kunne bidrage til samfundet

Formand for Finans Danmark og CEO i Nykredit, Mikael Rasmussen, fremhæver især det ledelsesmæssige ansvar for at få integreret bæredygtighedsdagsordenen i de enkelte bankers forretningsmodeller.Bliv også klogere på Finanssektorens rolle i den bæredygtige omstilling, og læs de 20 anbefalinger til finanssektoren.