Ferieklar? Rejs med flere kort

Sommerferien står for døren, og det er nu, du skal forberede dig for at undgå ubehagelige overraskelser, når du rejser udenlands. Det er bl.a. en god idé at have mere end ét kort med på rejsen.

Nyt fra Jyske Bank

Bilkøer. Madforgiftning. Regnvejr. Listen over ting, du ikke gider bruge din ferie på, er lang. Heldigvis er der ærgrelser, du kan undgå ved at forberede dig hjemmefra. 

Fx er det både ubehageligt og spild af ubekymret ferietid at stå i udlandet og pludselig opdage, at dit betalingskort ikke virker. Sidste år oplevede mange Jyske Bank-kunder, at deres Visa/Dankort blev spærret, fordi de havde overskredet hævegrænsen pr. løbende 30 dage. Visa hævede i 2015 det beløb fra 20.000 kr. til 25.000 kr., men det er stadig en rigtig god idé at have flere betalingskort med på ferien - fx et Jyske MasterCard eller et Visa Debit kort.

 

Ekstra kort med indbygget rejseforsikring

Med et Jyske MasterCard kan du hæve for 15.000 kroner om måneden i automater, men som betalingskort kan du bruge kortet helt op til den grænse, som du har aftalt med din bank - det såkaldte "kreditmaksimum". Jyske MasterCard fås både med og uden en indbygget rejseforsikring. Og vælger du et MasterCard Platinum, får du en udvidet rejseforsikring.

Hvis du har behov for at hæve rigtig meget

En anden mulighed er et Visa Debit-kort. Hvor du med et almindeligt Visa-kort max kan hæve 2.000 kr. i døgnet i udlandet, kan du med et Visa Debit i hånden hæve 5.000 kr. pr. døgn og helt op til 150.000 kr. pr. løbende 30 dage. Visa Debit er samtidig et kontantkort, så du risikerer ikke at komme til at hæve mere, end der står på kontoen.

Uanset hvad du vælger, er det altid en god idé at have to kort med på rejsen. Så løber du ikke så let tør for penge, og du er bedre stillet, hvis du skulle miste det ene kort. Men husk nu at opbevare kortene separat!