Ferieklar? Her er fem nyttige tips om penge på rejsen

Bilkøer. Madforgiftning. Regnvejr. Listen over ting, du ikke gider bruge din ferie på, er lang. Heldigvis er der ærgrelser, du kan undgå ved at forberede dig hjemmefra.

Vælg billede

Bilkøer. Madforgiftning. Regnvejr. Listen over ting, du ikke gider bruge din ferie på, kan hurtigt blive lang. Heldigvis er der ærgrelser, du kan undgå ved at forberede dig hjemmefra. 

1. Tag et ekstra kort med

Det er ubehageligt at stå i udlandet og opdage, at ens betalingskort ikke virker. Årsagen kan være, at den månedlige maksimumgrænse for, hvor mange penge man må hæve, er nået.

Når man bruger sit kort i udlandet er forbrugsgrænsen 25.000 kr. pr. løbende 30 dage på VISA/Dankort. Det lyder måske af meget, men hvis man både betaler hotel, transport og mad for hele familien på samme kort, er der mange, der rammer grænsen.

Den simple løsning er at bruge mere end ét kort på ferien og dermed fordele forbruget på flere kort.

Vi synes, det er ideelt, at det ekstra kort er et Visa Debit, hvor beløbsgrænsen er højere, og hvor man ikke kan hæve mere, end der står på kortet. Hvis man skal leje bil i udlandet, er det derimod en fordel at medbringe et internationalt kreditkort, som fx Jyske MasterCard.

2. Hent app’en Mine Kort, så du nemt kan spærre et kort – og åbne det igen

Med Mine Kort kan du nemt selv administrere dine betalingskort. Her kan du se dine forbrugsgrænser, få overblik over hvor og til hvad du har brugt dit kort samt spærre kortet, hvis du mister det. Du kan også bruge geoblocking og nedsætte risikoen for misbrug ved kun at holde kortet åbent i det land, du er i.

Læs artikel om geoblokering af dit betalingskort (Kilde: Jyllands-Posten), hvor du selv kan vælge, hvilke lande dit kort kan bruges i fysisk og online. 

3. Hav et kort liggende på din iPhone

Visa Mobil er et mobilt betalingskort (Visa Debit), der bor i Apple Wallet. Du kan selv oprette kortet, og du kan bruge det i butikkerne – også i udlandet - med det samme.

Opret fx et midlertidigt kort til ferien. Et nyt kort, hvis du har mistet dit nuværende kort, eller dit kort er blevet spærret. Eller et ekstra kort, der giver dig mere fleksibilitet.

OBS: Med de mobile betalingsløsninger er det blevet ekstra vigtigt også at spærre sine kort, hvis du får stjålet din telefon.

4. Køb Euro i alle Jyske Banks Pengeautomater

Husk, at du kan købe Euro til ferien i alle Jyske Banks pengeautomater. Det er nemt og hurtigt, og du slipper lidt billigere, end hvis du bruger kassen. 12:17 og kunder mellem 18 og 30 år slipper helt for vekselgebyret.

Har du overskydende euro, når ferien er forbi? Intet problem, du kan nemlig sætte dem ind på kontoen igen, når du kommer hjem, ved at benytte vores pengeautomater.

5. Bestil valuta i god tid inden ferien

Har du brug for anden valuta end euro skal du huske at bestille i god tid. Skal du afhente i en kasseløs afdeling, kan det tage op til 7 hverdage at få den bestilte valuta, hvorfor vi opfordrer til at bestille mindst 14 dage, inden du skal afsted.