Der er praktikpladser i byfornyelse

I syv uger står det på en anderledes hverdag for en række lærlinge fra TECHCOLLEGE Aalborg, som laver Danmarks største MurMal på Hedegaard Siloen i Aalborg havn.

Nyt fra Jyske Bank

Byfornyelsesprojekter er et vigtigt område for Jyske Banks CSR indsatser rundt omkring i Danmark. Men det handler om meget mere og andet end kunst. Det gælder også i projektet Danmarks største MurMal.

”Vi vil ikke blot være med til at lave et kunstværk. For os er involveringen af unge mennesker, der mangler en praktikplads, og gennem projektet også får en permanent praktikplads, mindst lige så vigtig,” forklarer Lene Hjorth, CSR afdelingsdirektør i Jyske Bank-koncernen. 

Derfor har der været et bredt spænd af lærlinge med inde over Danmarks største MurMal; tømrere, murere, kokke, mediestuderende og selvfølgelig malere.

Lærepladser og unikke erfaringer

Ifølge praktikpladskonsulent Anja Lundstrøm fra TECHCOLLEGE giver projektet faglige udfordringer – og endnu vigtigere nye praktikpladser.

”MurMal er hårdt arbejde, hvor man arbejder oppe i højderne, og man skal være udholdende og samtidig bevare roen. Da facaden på bygningen hverken er hverdagskost for murere eller malere, udvikler de nogle helt specielle kompetencer, som de kan tage med sig videre i deres karriere, ” siger hun og fortsætter:

”Den erfaring, lærlingene får ved dette projekt, er værdifuld både for dem og deres fremtidige arbejdsgivere.”

Projektet har indtil videre skaffet 3 murere og 4 malere praktikpladser, og forhåbentlig vil flere få praktikpladser, inden projektet er færdigt. Det færdige resultat af lærlingenes arbejde forventes at stå færdigt i starten af november måned, og man kan følge med både hos TECHCOLLAGE og Jyske Bank. 

Om murmaleriet

MurMal opføres som en hyldest til Aalborgs markante historie, og skal være med til at friske byens havneprofil op.

Hele 1200 m2 mur skal omdannes til et kæmpe kunstværk af Søren Elgaard, som viser et udsnit af Jernbanebroen mellem Aalborg og Nørresundby. Bag projektet står Jyske Bank-koncernen, Flügger A/S, Hedegaard A/S, Det Obelske Familiefond, TECHCOLLEGE Aalborg, Aalborg Havn A/S, og Aalborg Kommune. Maleriet kommer til at hænge på Nørresundby-siden af havnen, som Jyske Bank i Aalborg har direkte udsigt til. Med fernisering og stor involvering fra Jyske Bank skaber MurMal stor opmærksomhed og synlighed i det nordjyske.