Danmarks største murmaleri tager form

I løbet af efteråret 2016 bliver Danmarks største MurMaleri på 1200 m2 til virkelighed. Jyske Bank-koncernen er initiativtager bag projektet og er for 7. gang involveret i at omdanne en kedelig facade til et farverigt MurMaleri. Denne gang er det Hedegaards silo i Nørresundby, der står for tur.

Nyt fra Jyske Bank

Motivet er valgt, stilladset er på plads og lærlinge fra TECHCOLLEGE i Aalborg er trukket i arbejdstøjet. I løbet af efteråret 2016 bliver Danmarks største MurMaleri på 1200 m2 til virkelighed.  

Jyske Bank-koncernen er initiativtager bag projektet og er for syvende gang involveret i at omdanne en kedelig facade til et farverigt MurMaleri. Denne gang er det Hedegaards silo i Nørresundby, der står for tur.

Et unikt partnerskab skaber resultater

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

For over tre år siden opstod idéen til at fortælle Aalborgs historie på Hedegaards markante silo og dermed skabe et smukt og synligt pejlemærke i Aalborg havn. Siden fulgte en grundig proces, hvor Jyske Bank og de øvrige initiativtagere skulle finde frem til det helt rigtige motiv og samle partnere og ressourcer til projektet. Og netop samarbejdet mellem flere parter fra forskellige sektorer har været afgørende for, at det ambitiøse projekt nu kan realiseres.

Ud over Jyske Bank tæller partnerskabet også Hedegaard, Aalborg Havn, Det Obelske Familiefond Aalborg Kommune, Flügger A/S og TECHCOLLEGE.

Lærlinge vækker værket til live

Malerlærlinge fra TECHCOLLEGE i Aalborg yder en stor indsats med den praktiske del af arbejdet. De er en væsentlig forudsætninger for, at motivet kan blive forvandlet til et kunstværk i kæmpe dimensioner. Lærlingene får en unik mulighed for at skifte skolepraktikken ud med en udfordrende og meget anderledes opgave, der uden tvivl vil udvikle deres faglighed. Jyske Bank-koncernen og den Obelske Familie Fond har også ved tidligere MurMal-projekter samarbejdet med TECHCOLLEGE, og på den måde givet en række unge mennesker faglige udfordringer og praktikpladser.

Motivet er et udsnit af Jernbanebroen og er malet af aalborgenseren Søren Elgaard, som er født i Nørregade i 1951. Elgaard er en anerkendt kunstner, og med hans kendskab til byen ved han, hvad der binder byen sammen, og hvordan man kan fortælle historien om Aalborg.

Udsnittet af jernkonstruktionen er et symbol på fortiden, industrien, der har ført byen gennem en forvandling til den vidensby, Aalborg er i dag. Og det røde bånd er pulsen i byen, som altid vil være i centrum og er vital for fremtiden.

Motivet er af Jernbanebroen, som bliver til den nye kulturbro og uden tvivl til en populær passage over Limfjorden. Motivet er derfor et symbol på det, der binder os sammen på begge sider af vandet.

Om MurMal

BRFkredit (nu Jyske Bank-koncernen) har sammen med kunder og en række andre partnere engageret sig i MurMal siden 2010. Målet er imageløft, øget ejerskab til et lokalområde og ikke mindst praktikpladser til unge under uddannelse. Fælles for alle malerierne er, at flere lokale aktører er involveret i en proces, som i sidste ende bliver til et stort murmaleri. Partnerskabet består typisk af private virksomheder, en kunstner, en kommune, et boligselskab og lærlinge fra en lokal erhvervsskole, som udfører opgaven som en del af deres uddannelse. 

MurMalerier handler derfor lige så meget om en værdifuld proces - som om de et smuk slutprodukt.