Bliv klædt på til Black Friday og Cyber Monday

To af årets største handelsdage står for døren. Få gode råd til Black Friday og Cyber Monday - og se hvordan du gør, hvis uheldet er ude.

Nyt fra Jyske Bank

Af Jyske Bank

Nov 26, 2019, 12:00

To af årets største handelsdage står for døren. Fredag den 29. november og mandag den 2. december bliver butikker og webshops fyldt med tilbud og rabatter, når Black Friday og Cyber Monday rammer Danmark.

Kan Black Friday betale sig?

Spørgsmålet er, om det kan betale sig at gå forbrugsamok den ene dag om året. Hør argumenter for og imod, og få gode råd til at undgå at blive fristet af de mange varer på udsalg.

I ugens podcast fra Jyske Bank tager adfærdsrådgiver, Jacob Rachmanski og chefstrateg i Jyske Bank, Ib Fredslund, Black Friday-fænomenet under kærlig behandling.

  1. Læg en slagplan for dine køb nogle dage før din shoppingstur. Skriv en liste over, hvad du har brug for, hvad normalprisen er og hvad du højest vil betale for de enkelte varer på dagen.

  2. Falder du for noget, som ikke står på din liste, når du shopper, kan du med fordel gå ud af butikken, holde en pause og gå tilbage for at købe varen senere, når du har overvejet købet.

  3. Husk at få skriftlig dokumentation på, at varen kan byttes efter jul, hvis det er en julegave. Det er nemlig ikke en selvfølge.

Vær opmærksom, når du handler på nettet

Både Black Friday og Cyber Monday er store handelsdage på nettet. Tænker du dig om og beskytter dine oplysninger, kan du handle lige så sikkert på nettet som i en almindelige butik.

Sådan undgår du kortmisbrug

Black Friday og Cyber Monday er ikke alene store handelsdage, men også festdage for svindlere og lommetyve. Pas på dit kort, når du handler.

Der er hjælp at hente, hvis uheldet er ude

Modtager du ikke dine varer, bliver der hævet et forkert beløb eller bliver dit kort misbrugt på den ene eller anden måde, kan du gøre indsigelse. Det skal du gøre hurtigst muligt.