5 veje til en sundere økonomi i 2018

Er du en af dem med en blødende konto og et tyndslidt Dankort? Så får du 5 konkrete ideer, som kan hjælpe dig til at prioritere dit forbrug.

Nyt fra Jyske Bank

Af Jyske Bank

Jan 11, 2018, 12:00

”I år vil jeg ikke bruge flere penge, end jeg har”, ”I år vil jeg starte den opsparing”, “I år vil jeg have styr på min økonomi”. Er du en af dem, der er gået ind i det nye år med en blødende konto og et tyndslidt Dankort? Eller kunne du bare godt tænke dig at få råd til at udleve en drøm eller få et overblik over, hvad dine penge egentlig bliver brugt til? Så får du her 5 konkrete ideer, som kan hjælpe og inspirere dig til at prioritere dit forbrug.

Din rådgiver står også altid klar til at hjælp dig med at få styr på dit budget og dit forbrug.

Måske har du allerede et budget for at kunne regne ud, hvor mange penge, du skal overføre til din budgetkonto hver måned. Men årsskiftet er altid en god anledning til at kigge det efter eller lægge et nyt, så du sikrer dig, at det er opdateret med nye poster. Overvej også, om der er poster, der kan undværes. Fik du brugt dit fitnessabonnement i 2017?

2.

Hvor mange penge brugte du på tøj sidste år? Hvor meget bruger du på café og restaurant? Under punktet ”Forbrugsoverblik” i netbanken og "Forbrug" i mobilbanken kan du få et samlet overblik over dit forbrug.

Hvorfor er der så meget måned tilbage, når pengene slutter? Hvis du har en plan om at få dine penge til at række længere, så prøv Weekly. App’en, som ved, hvor mange penge du bruger, og som fortæller dig, hvor meget du har tilbage til resten af ugen.

Mere om Weekly

Når det er småt med pengene sidst på måneden, kan det være fristende at overtrække kontoen. Men det er en dårlig idé! Det er dyrt, og det kan gøre det sværere for dig at få et lån, den dag du får brug for det. At undgå overtræk er mere en adfærdsændring end et værktøj – men det er bare endnu et skridt i retningen af en sundere økonomi.

Mere om at undgå overtræk

Og så er der et af de mere radikale tiltag: Kunne du forestille dig et helt år, hvor du kun køber det allermest nødvendige? Læs om den beslutning, Lisbeth tog i januar sidste år. Du kunne jo prøve at starte med en måned i første omgang som et forsøg.