Storstævner fortsætter i nye klæder

Lokalunionernes 13 år lange samarbejde med Jyske Bank om Jyske 3-bold storstævnerne er nået til ende i fuld forståelse mellem parterne. Den populære børne-aktivitet kan dog heldigvis fortsætte - men i en lidt anderledes form.

Glade børn, innovative rekvisitter og spændende aktiviteter.

Det er blot nogle af de mange bonuseffekter, som det 13 år lange samarbejde mellem lokalunionerne i dansk fodbold og Jyske Bank har kastet af sig. Nu har samarbejdet imidlertid nået sin naturlige ende, og parterne har i en konstruktiv ånd skrevet under på en lykkelig skilsmisse.

En helt speciel fodboldoplevelse

En de mest kendte aktiviteter i samarbejdet er Jyske 3-bold storstævnerne, en unik børnefodbold-oplevelse, som oprindeligt blev født i Jyske Bank-regi og siden blev relanceret i 2005 i samarbejde med først DBU Jylland og efterfølgende de øvrige lokalunioner.

Her har tusindvis og atter tusindvis af børnespillere prøvet fodboldkunsten af i trygge rammer, omgivet af bander i et 3:3-spil, hvor legen, glæden og antallet af boldberøringer er helt i top.

Milliongave fra Jyske Bank

Trods ophøret af samarbejdsaftalen har Jyske Bank skabt grundlag for, at aktiviteten kan fortsætte:

  • Vi er så privilegerede, at Jyske Bank har doneret størsteparten af det omfattende storstævne-setup til os i lokalunionerne, hvilket giver os mulighed for at kunne tilbyde storstævnerne til vores klubber og deres børnespillere fremover, lyder det taknemligt fra Ove Lyhne, direktør for DBU Jylland.

I første omgang har DBU Jylland og DBU Fyn besluttet sig for at videreføre konceptet i 2018, men flere lokalunioner kan følge trop.

  • Hovedelementerne i de fodboldmæssige aktiviteter ændres der ikke ved. Men formen, rammerne og økonomien bliver lidt anderledes, da vi nu ikke længere har Jyske Bank med på sidelinjen, men mere om det i det nye år, forklarer Ove Lyhne.

Lykkelig skilsmisse med gode minder

Også Jyske Bank har haft meget ud af samarbejdet med breddefodboldens organisationer, og det er da ikke uden vemod fra begge parter, at samarbejdet er nået til ende.

- Det har været 13 fantastiske sæsoner! Jyske Bank har landsdækkende fået utrolig meget goodwill, men lokalt har det også været helt unikt og givet stolthed blandt medarbejdere, udtaler Jens Skov fra Jyske Bank. I de 13 år,  har det er ikke været muligt at gå fra et Jyske 3-bold Storstævne, uden et stort smil på læben. Vi har valgt at stoppe på toppen og er stolte over, at DBU Jylland og DBU Fyn vil køre Jyske 3-bold videre i deres eget format og håber at de øvrige unioner følger med, så Jyske 3-bold stadig kan være landsdækkende, slutter Jens Skov.  

For de jyske fodboldklubber har samarbejdet også båret frugt i form af Jyske 3-bold-mål, som Jyske Bank har stået bag, ligesom 3-mandsturneringerne i en årrække har båret navnet Jyske 3-bold.