Stille start på interessant uge for investorerne

Rentefald løftede igen i sidste uge risikoappetitten, men futures signalerer en omtrent flad start på dagens europæiske aktiehandel. Kalenderen er ganske tynd i dag, men senere på ugen får vi PMI’er fra euroområdet samt Fed- og ECB-referater. Vi holder også nøje øje med Black Friday, der kickstarter julesalget, og det er interessant i en tid med et stort pres på forbrugerne og dermed væksten.

Markedsfokus

  • Aktiekursstigninger, dollarsvækkelse og højere oliepris
  • PMI’er vil signalere moderat tilbagegang i euroområdet igen i 4. kvartal
  • Julesalg kan give meldinger om amerikansk vækst
  • Fed-referatet kan vise, hvor bekymret Fed er for rentefaldet
  • Ugentlige ledighedstal er en temperaturmåling på arbejdsmarkedet i USA
  • Riksbanken i svær beslutning om nyt renteløft

Seneste nyt

  • Svaghed i olie og US dollar overgjort 


Læs uddybende om dagens økonomiske og finansielle overskrifter: Klik her.


Dagens aktie

Pandora – Tid til at hente lidt gevinst hjem

Vi sænker vores anbefaling på Pandora til "Hold" i kølvandet på de seneste kursstigninger, hvor aktien er steget med over 88% år til dato. Det har ført prissætningen op på et mere retfærdigt niveau, hvor Pandora er gået fra at handle med en multipelrabat på over 30% i starten af året til nu at handle med en præmie på 7% i forhold til det historiske gennemsnit. Samtidig har aktien overgået Signet og de øvrige luksusgodeproducenter med over 70% i år, hvilket betyder, at Pandora nu handles til en EV/EBITDA, der er mere end dobbelt så høj som Signet og for første gang i flere år på niveau med de øvrige luksusgodeproducenter. Vi ser derfor ikke længere det samme upside i aktien, da kursen hurtigt nærmer sig all-time-high.

Samtidig ser vi en risiko for, at Pandora vil være forsigtig i sine udmeldinger omkring 2024, da den makroøkonomiske usikkerhed er stor, idet vi går ind i 2024 med udsigt til en mild recession i USA. Dette kan blive opfattet negativt af markedet, som har købt ind på ideen om, at Pandora vil kunne levere en organisk vækst på 7-9% om året over de næste to år. Vi forventer fortsat, at Pandora vil klare sig godt igennem den makroøkonomiske modvind, understøttet af massive investeringer i brandet og lanceringen af nye, mere klassiske kollektioner. Dog er Pandora ikke fuldstændig immun over for en opbremsning i forbrugslysten. Derfor ser vi en risiko for, at eventuelle negative udmeldinger omkring den amerikanske forbruger og Black Friday-handlen kan give anledning til bekymringer i aktien. Vi anbefaler derfor investorerne at reducere deres position i aktien, da vi på kort sigt ser begrænset med positive triggere i aktien.
(Læs vores nye  analyse på Pandora)


Se vigtig investorinformation i forhold til Jyske Banks analyser og anbefalinger på jyskebank.dk/investorinformation.


Selskabsnyheder

Novozymes: EU-kommissionen kræver frasalg af laktase enzym-forretningen før gennemførsel af fusion med Chr. Hansen

Ørsted: Trækker sig fra udviklingen af tysk brintprojekt

Microsoft: OpenAI fyrer administrerende direktør Sam Altman


Læs alle analyser og anbefalinger på enkeltselskaber på  FinansnytPlus.
Har du ikke adgang til FinansnytPlus, så tag fat i din rådgiver for at høre om dine muligheder for at få adgang.


Dagens vigtigste regnskaber

Xiaomi, Compass Group


SE OGSÅ   Finans Brief: Stille start på interessant uge for investorerne