Fransk nyvalg trykker europæiske aktier

Udskrivelsen af et parlamentsvalg i Frankrig trak ned i de europæiske aktier, hvor især de franske aktier tyngede. Det løftede også renterne, og euroen blev svækket.  Investorerne i USA sendte endnu engang S&P500 i all-time high – trukket af tech-sektoren. I dag er der lidt stilhed før stormen på makrofronten. Der er kun de små virksomheders konjunkturindikator fra USA samt et par taler af ECB-medlemmer.

Seneste nyt

  • Politisk usikkerhed får det franske rentespænd til at køre ud
  • Brent- og dieselprognose for 2025 sænket, og naturgas løftet

Læs uddybende om dagens økonomiske og finansielle overskrifter: Klik her.


Dagens aktie

Novo Nordisk – Fedmemedicins popularitet får South Park til kalde det ”The End of Obesity ”

Efterspørgslen efter fedmemedicin fortsætter med at hitte, og den massive efterspørgsel har nu nået et niveau, som i slutningen af maj fik South Park til at lancere en episode kaldet ”South Park: The End of Obesity”. Den massive efterspørgsel har lagt pres på udbuddet, hvor Novo og konkurrenten Eli Lilly arbejder hårdt på at kunne følge med. Noget indikerer dog, at der er bedring på vej, da Novo på trods af kapacitetsudfordringer er begyndt at reklamere for Wegovy i USA, hvilket vi tolker som et stærkt signal omkring kapacitetsfremgangen.

Den massive efterspørgsel ses tydeligt i recepttallene fra både USA og Danmark, som fortsætter med at imponere og indikerer lovende vækst for Novo i 2024, og udviklingen er mere gunstig, end vi havde forventet. Sidste uges recepttal for Wegovy i USA lød på 159.269 ugentlige recepter og 111.511 nye recepter, hvilket er en stigning på hhv. 103% og 154% siden udgangen af 2023. Tallene indikerer et pænt fald (10-12%) i forhold til sidste uge, men tager vi højde for Memorial Day (27. maj), vil antallet af recepter stige pænt. Det er ikke blot i USA, at efterspørgslen efter fedmemedicin eksploderer. Også herhjemme viser recepttal fra Sundhedsstyrelsen ligeledes solid vækst med 79.645 brugere af Wegovy i april mod 73.550 brugere i marts, hvilket svarer til en måned-over-måned vækst på 8,3% og en stigning på 87,5% i forhold til sidste år. Hos analytikerne forventes også en kraftig stigning i Wegovy-salget i 2024, hvor analytikerne i gennemsnit forventer et salg på 61,3 mia. kr., hvilket er tæt på en fordobling af salget i 2023 på 31,3 mia. kr.

Novo-aktien nyder fortsat godt af et stærkt forretningsmomentum i GLP-1-segmentet, solide vækstudsigter (både i Fedme og Diabetes) samt aktiens defensive profil. Vi vurderer, at Novo har nogle af de mest attraktive vækstudsigter i sektoren med en forventet salgsvækst på 19% fra 2024-27 mod et gennemsnit for sektoren på ca. 6%. Novos højere vækst, indtjening og forrentning af kapital mere end retfærdiggør værdiansættelsen. Aktien kan yderligere blive understøttet af det kommende nyhedsflow, hvor der bl.a. annonceres fase 3-data for Wegovy i NASH, samt årets højdepunkt, fase 3-data for CagriSema i fedme, som begge forventes i 4. kvartal 2024.
(Læs vores seneste analyse på
Novo Nordisk eller seneste Danske Aktier)


Se vigtig investorinformation i forhold til Jyske Banks analyser og anbefalinger på jyskebank.dk/investorinformation.


Selskabsnyheder

Mærsk: Asiatiske peers falder tungt efter frygt for faldende fragtrater
(Læs vores seneste analyse på Mærsk)

Apple: Indgår aftale med skaberen af ChatGPT   

Læs alle analyser og anbefalinger på enkeltselskaber på  FinansnytPlus.
Har du ikke adgang til FinansnytPlus, så tag fat i din rådgiver for at høre om dine muligheder for at få adgang.


Dagens vigtigste regnskaber

Oracle


SE OGSÅ   Energianalyse Uge 24: Brent- og dieselprognose for 2025 sænket, og naturgas løftet.

Du løber en risiko, når du investerer i finansielle instrumenter. Informationer og anbefalinger på disse sider er generelle og ikke personlig rådgivning. Læs mere her: Information om analyser, anbefalinger, interessekonflikter og risici.