Delta? Hvad for en delta? Solen skinner igen på ak-tiemarkedet

Asien følger i hælene på den positive aktieudvikling i går på både Wall St. og Europa og stiger pænt. De fundamentale forhold har ikke ændret sig væsentligt siden mandagens nervøsitet om deltavarianten af Covid-19, men investorernes tolkning af situationen kan sagtens ændre sig hurtigt.

Regnskaberne fortsætter med at overraske positivt (86% af selskaberne i USA slår forventningerne), men forventningerne er allerede høje. Det giver dog en vis fortrøstning for investorerne, at selskaberne tilsyneladende godt kan navigere i det ukendte coronafarvand, specielt optimistiske kommentarer fra ”epicenter-virksomheder” som Easy Jet og United.Air.

De sikre havne, statsobligationer, bliver igen forladt lidt og renten stiger. Der er er også bud efter de cykliske aktier igen, især rejserelaterede aktier og energi, som blev trykket hårdt ned i mandags. Vi mener også, at var for tidligt at afskrive de cykliske aktier.

Fokus i dag på ECB-mødet, som godt kan blive lidt mere interessant end ventet for nogle uger siden, med den tidlige offentliggørelse af ECB’s strategirapport (se nedenfor)Læs hele analysen [PDF]