Fransk usikkerhed tyngede, og Powell lovede ikke for meget

Fornyet politisk usikkerhed i Frankrig tyngede investorernes risikovillighed, og det sendte de europæiske aktier i rødt i går. Bedre gik det i USA, selvom Powell ikke åbnede ret meget op for posen med rentenedsættelser, og det skuffede rentemarkedet lidt. I dag gentager Powell sin tale i Repræsentanternes Hus, men det bidrager sjældent med meget nyt. Ellers ser investorerne frem mod de amerikanske forbrugerpriser i morgen.


Markedsfokus

  • Powell blev kaldt kedelig, og det levede han op til

Læs uddybende om dagens økonomiske og finansielle overskrifter: Klik her.


Dagens aktie

Danske Bank - Opdatering på kapitalmål bør tage fokus i Q2


Danske Bank aflægger 2. kvartalsregnskab d. 19. juli kl. 7.30. Vi forventer at se en solid fremgang i indtægterne, som vi anslår til at lande på DKK 13,9 mia. (en stigning på 9,7% å/å), drevet af fortsat stigende nettorenteindtægter (9,3% å/å), et normalt niveau af handelsindtægter samt højere gebyrindtægter (6% å/å). Omkostningerne ser vi stige behersket med 2,8% å/å, da færre ”legacy”-omkostninger modvirker løninflation og engangsposter. Nedskrivningsniveauet modellerer vi på baggrund af bankens opdaterede guidance til at udgøre DKK -87 mio., eller -2 basispoint annualiseret. Dette betyder, at vi estimerer et resultat efter skat på DKK 5,6 mia. i 2. kvartal (DKK 11,2 mia. for 1. halvår vs. guidance på DKK 21-23 mia. for 2024).

Banken vil ifm. regnskabet give en opdatering på kapital- og udlodningsmålsætningerne. Vi modellerer i øjeblikket DKK 52 mia. i udbytte og DKK 35,5 mia. i aktietilbagekøb for 2023-2026. Dette vil, på baggrund af vores estimater, holde Danske Bank over en CET1-ratio på 16% gennem hele perioden. Med et højt udlodningsafkast, stabil indtjening og en lav værdiansættelse er Danske Bank-aktien derfor fortsat et attraktivt køb i vores bog.

Med en afslutning på Estland-sagen i form af bødebetaling i Danmark og USA kan Danske Bank nu endeligt fokusere tid og kræfter på at genoprette det kommercielle momentum i Danmark og Norden og slanke omkostningsbasen relativt til konkurrenterne i de kommende år. Bankens profitabilitet er i kraftig bedring grundet højere markedsrenter, men vi ser endnu højere potentiale end markedet i øjeblikket, under forventning om en stærk kreditkvalitet og dermed lave nedskrivninger samt øget udlodning med henblik på at optimere bankens nuværende kapitalposition.
(Læs vores seneste analyse på Danske Bank eller seneste Danske Aktier)

Se vigtig investorinformation i forhold til Jyske Banks analyser og anbefalinger på jyskebank.dk/investorinformation.


Selskabsnyheder

Volkswagen: nedjusterer guidance for 2024 og overvejer lukning af Audi-fabrik

A.P. Møller Mærsk: Hapag-LLoyd løfter guiance for 2024 efter stærk efterspørgsel og høje fragtrater

(Læs vores seneste analyse på Mærsk)

Læs alle analyser og anbefalinger på enkeltselskaber på  FinansnytPlus.
Har du ikke adgang til FinansnytPlus, så tag fat i din rådgiver for at høre om dine muligheder for at få adgang.


Du løber en risiko, når du investerer i finansielle instrumenter. Informationer og anbefalinger på disse sider er generelle og ikke personlig rådgivning. Læs mere her: Information om analyser, anbefalinger, interessekonflikter og risici.