Tyndt asiatisk aktiemarked i minus trods, at S&P 500 lukker over 5000

Mange asiatiske markeder er lukkede pga. månenytår, men trods en ny aktierekord på Wall St. i fredags er de åbne markeder i et lille minus. Ellers har der været stor fokus på afgørelsen i det amerikanske bowling-mesterskab, Super Bowl 😊, men derudover er det de amerikanske inflationstal tirsdag, der er ugens vigtigste nøgletal. Olieprisen falder for første gang i 6 dage efter Iran udtaler, at en diplomatisk løsning i Gaza er kommet nærmere. Vi får se.

Markedsfokus

  • Amerikansk aktierekord kan ikke løfte asiatiske markeder med tynd likviditet
  • Amerikanske forbrugerpriser afgør udsigten til rentenedsættelser
  • Detailsalget i USA bremses af bilsalg, benzinpriser og dårligt vejr

Læs uddybende om dagens økonomiske og finansielle overskrifter: Klik her.


Dagens aktie

Coloplast – Investorerne poppede champagnen

Investorerne poppede champagnen og sendte aktien på næsten 10% efter et overraskede godt resultat fra Coloplast i 1. kvartal 2023/24, hvor særligt indtjeningen skabte optimisme. Ovenpå flere skuffelser i 2023 og forventningen om en svag start var resultatet en forløsning investorerne havde ventet på. Coloplast startede året emde en organisk salgsvækst på 7,5% mod forventet 7,3% og en EBIT-margin på 27,6% mod forventet 26,8%. Den overraskende gode start på året var dog ikke nok til, at Coloplast løftede forventningerne til helåret.

Vi noterer os, at ledelsen var særdeles positive omkring indtjeningen, og vurderer, at en opjustering kunne komme i forbindelse med regnskabet for andet kvartal. Ovenpå den overraskende gode start på året og positiv ordlyd omkring Kina og lanceringen af Luja, hæver vi vores vækstforventninger til 8,0% fra tidligere 7,7% samt vores forventninger til EBIT-margin til 28,2% fra tidligere 27,6%, hvor Coloplast forventer en organisk vækst på omkring 8% i fast valuta og en EBIT-margin på 27-28%.

Regnskabet for 1. kvartal 2023/24 gav den forløsning investorerne havde ventet på ovenpå flere skuffelser i 2023. Coloplast fastholder dog ordlyden om, at væksten det kommende år bliver back-end loaded. Vi anser fortsat Coloplast som et kvalitetsselskab med gode vækstudsigter, men de seneste års opkøb (Atos og Kerecis) har skabt usikkerhed om de langsigtede marginmål og kursstigningen har reducerer værdiansættelses attraktivitet.

(Læs vores nye analyse på Coloplast eller seneste Danske Aktier)

Se vigtig investorinformation i forhold til Jyske Banks analyser og anbefalinger på jyskebank.dk/investorinformation.


Selskabsnyheder

Novo Nordisk: Indgår forlig i to sager om falsk fremstilling af Ozempic og Wegovy
(Læs vores seneste  analyse på Novo Nordisk)

Novo Nordisk: Novo Holdings vil årligt investere 34,5 milliarder kroner stigende til 48,4 milliarder i 2030
(Læs vores seneste  analyse på Novo Nordisk)

Vestas: Nordex’ foreløbige tal for 2023 lander bedre og dårligere end ventet på henholdsvis omsætning og EBITDA
(Læs vores seneste  analyse på Vestas)

Læs alle analyser og anbefalinger på enkeltselskaber på  FinansnytPlus.
Har du ikke adgang til FinansnytPlus, så tag fat i din rådgiver for at høre om dine muligheder for at få adgang.


Dagens vigtigste regnskaber

Michelin


SE OGSÅ   Finans Brief: Vigtige amerikanske nøgletal og et kig på bobletendenser i AI-aktier

Du løber en risiko, når du investerer i finansielle instrumenter. Informationer og anbefalinger på disse sider er generelle og ikke personlig rådgivning. Læs mere her: Information om analyser, anbefalinger, interessekonflikter og risici.