Taktisk energianalyse: Vi nedjusterer næste vinters naturgaspriser

Råvarer

Naturgas
Det ser godt ud for Europa, og risiciene peger mod et yderligere prisfald mod sommeren til €22 per MWH drevet af både cykliske og strukturelle gasfundamentaler. Dermed er der næppe behov for så høj en risikopræmie til næste vinter, og vi sænker prognosen til €30 og venter, at terminskurven kan sætte sig yderligere.

 

Diesel
Crack-spændet så en cyklisk top sidste uge, men fundamentale faktorer nødvendiggør dog et højt crack/raffineringspris fremover. Med udsigt til et højt crack, og en stigende råoliepris,  vil dieselprisen være stigende mod ultimo 2024. Heldigvis er markedet præget af backwardation, og det gør risikoafdækning af dieselforbruget ind i 2025 attraktiv.

 

Brent råolie
Vi nærmer os marts måned, hvor OPEC+ nødvendigvis må beslutte sig omring sin Forward Guidance. Brent handler kun over $80 pga. en geopolitisk risikopræmie, og det er utilfredsstillende for alliancen. Vi forventer en forlængelse af alliancens Forward Guidance, som sikrer træk på verdens olielagre og en Brent stigende mod $90 ultimo 2024.


Læs analysen [PDF]  


Du løber en risiko, når du investerer i finansielle instrumenter. Informationer og anbefalinger på disse sider er generelle og ikke personlig rådgivning. Læs mere her: Information om analyser, anbefalinger, interessekonflikter og risici.