Energianalyse: Ny OPEC+ plan indtil ultimo 2025 – vi sænker Brent $5

Råvarer

Brent råolie
OPEC+ har forlænget sin Forward Guidance helt til ultimo 2025 inkl. en 12 måneders udfasning af den frivillige produktionsnedgang på 2,2 mio. tønder olie per dag fra oktober i år. På marginalen er alliancen blevet mere afhængig af solid efterspørgselsvækst, og den risiko kvitterer vi for ved at sænke prognosen $5, så Brent i efteråret stiger mod $92 og $90 i 2. kvartal 2025.

Diesel
Varmt vejr, en stagneret europæisk industri og rigelige diesellagre i Europa kan presse crack-spændet ned mod $13 hen over sommeren. Et lavere crack kan dog ikke modsvare udsigten til en stigende råoliepris. Samlet venter vi stigende dieselpriser, og vi anbefaler ufortrødent at udnytte det attraktive terminsmarked og eksekvere en normal risikoafdækning af dieselforbruget ind i 2025.

Naturgas
Stigende gaspriser og større backwardation indikerer mangel på gas til genopfyldning mod de kommende to vintre. I skarp kontrast vurderer vi, at Europas gaslagre og injektioner sender et signal om, at gaspriserne ikke har behov for at stige. Hold fast i fuld risikoafdækning af næste vinters forbrug – spekulanters lave eksponering kan stadig trække gasprisen højere på kort sigt.


Læs analysen [PDF]  


Du løber en risiko, når du investerer i finansielle instrumenter. Informationer og anbefalinger på disse sider er generelle og ikke personlig rådgivning. Læs mere her: Information om analyser, anbefalinger, interessekonflikter og risici.