EnergianaIyse: IEA ændrer mistro til OPEC, nu bliver der olieunderskud

Råvarer

Naturgas
Vi intensiverer vores anbefaling om, at næste vinters naturgasforbrug bør blive afdækket nu! Naturgassens drivkræfter fremstår alle negative for prisen, og det sammenfald tjener som en advarsel om, at alt negativt ER indpriset. I vores øjne er muligheder kontra risici ikke længere favorable.

Diesel
I vores øjne signalerer både cykliske og strukturelle drivkræfter et højt diesel-crack, som også resulterer i udsigten til stigende dieselpriser. Terminsmarkedet er derimod i stærk backwardation, og det gør det særdeles attraktiv at risikoafdække forbruget ind i 2025.

Brent råolie
Ugens mest interessante nyhed kom fra de største energiagenturer (EIA og IEA), som ændrede deres prognoser til mere udtalte underskud af olie i verden gennem 2024. Selv mistroiske IEA har ændret syn på OPEC+ alliancens Forward Guidance. Vi har derimod ikke foretaget ændringer og venter en stigende oliepris.


Læs analysen [PDF]  


Du løber en risiko, når du investerer i finansielle instrumenter. Informationer og anbefalinger på disse sider er generelle og ikke personlig rådgivning. Læs mere her: Information om analyser, anbefalinger, interessekonflikter og risici.