Vi opjusterer udsigten for Brent råolie til USD 97 fra efteråret 2024

Råvarer

Naturgas
Vi fastholder anbefalingen om risikoafdækning af næste vinters naturgasforbrug! Fundamentalerne fremstår 100% negative for prisen, så hvad kan så presse prisen endnu lavere? I vores øjne er muligheder kontra risici ikke længere favorable – derfor risikoafdækning nu.

Diesel
Raffineringsprisen er faldet. Vi venter derimod en stigning gennem 2024, og i kombination med vores opjusterede forventning til råolien, er dieselprognosen også opjusteret. En generel stramhed på produktmarkedet giver derimod et finansielt terminsmarked, hvor dieselpriserne handler lavere. Det er meget attraktiv at risikoafdække forbruget ind i 2025.


Brent råolie

De globale økonomiske vækstudsigter bliver generelt opjusteret, og vi har i dag løftet vores forventning til olieefterspørgslen. Samtidig signalerer geopolitikken, at risici er på opsiden for olieprisen, og Forward Guidance i OPEC+ betyder olieunderskud i 2024. Vi løfter prognosen for Brent olie til $97 også ind i 2025.

Læs analysen [PDF]  


Du løber en risiko, når du investerer i finansielle instrumenter. Informationer og anbefalinger på disse sider er generelle og ikke personlig rådgivning. Læs mere her: Information om analyser, anbefalinger, interessekonflikter og risici.