Powell og ISM trykker renterne og løfter aktierne

Økonomi

Fed fastholdt som ventet renten på 5,25 – 5,50 % på rentemødet her til aften. Det var det andet møde i træk med uændret rente. Det kommer til gengæld efter den mest aggressive og hurtigste renteforhøjelsescyklus i over 40 år. Feds rente er på det højeste niveau i 22 år.

Investorerne reagerede relativt afdæmpet på selve Feds meldinger, men renterne i USA var allerede faldet kraftigt inden mødet på færre udstedelser af lange statsobligationer i 4. kvt. og en markant svækkelse af ISM for industrien. Den 10-årige rente faldt ikke mindre end 17 bp hen over dagen og den 2-årige 13 bp, da investorerne reducerede sandsynligheden for en renteforhøjelse til knap 30 % frem til januar-mødet. Endvidere indpriser rentemarkedet hurtigere rentenedsættelser i 2024. Rentefaldet gav medvind til aktierne, der steg over 1 % og svækkede dollaren.


Læs analysen [PDF]  


Du løber en risiko, når du investerer i finansielle instrumenter. Informationer og anbefalinger på disse sider er generelle og ikke personlig rådgivning. Læs mere her: Information om analyser, anbefalinger, interessekonflikter og risici.