Danske aktier - januar 2024

Aktier

Anbefalinger på danske aktier samt Jyske Banks bud på denne måneds over- og underperformere.

Overperformere: Aktier med størst potentiale på kort sigt:

  • Carlsberg
  • Genmab
  • Alm. Brand

Underperformere: Aktier med mindst potentiale på kort sigt

  • Pandora
  • Coloplast

Læs analysen [PDF]  


Dagens aktie

Demant – Oticon Intent er kommet godt fra start

Meget tyder på, at lanceringen af Oticon Intent er kommet godt fra start. Salgstal for den offentlige VA-kanal i maj måned viste således et spring op i Demants markedsandel på 3,5 p.p. til 21,1%. Det er den højeste markedsandel for Demant siden vi begyndte at opsamle historik tilbage i 2015, hvilket vidner om en succesfuld lancering af Oticon Intent. Formår Demant således at fastholde markedsandelen året ud vil det potentielt kunne bidrage med 0,8 p.p. til den organiske vækst i engrossalget af høreapparater. Det er på trods af, at GN også har introduceret deres nye produkt, ReSound Nexia, i VA-kanalen i maj.

Demant er faldet med over 10% fra toppen i februar, på trods af at selskabet på kapitalmarkedsdagen i marts fremlagde en målsætning om en omsætningsvækst på 8-10% om året. Det er ikke fuldt afspejlet i prisen. Vi ser derfor prissætningen som attraktiv – både i forhold til selskabets egen historik og relativt til konkurrenterne, hvor Demant handler med en rabat på 20% til Sonova. Desuden er præmien til GN Store Nord næsten forsvundet, hvis man ser på den forventede indtjening i 2024.

Vi ser Demant som et veldrevet selskab, der står godt positioneret til at drage fordel af et stigende behov for høreapparater, hvilket er understøttet af en stigende andel af ældre og mere socialt aktive seniorer. Demant forventer således at kunne øge omsætningen med 8-10% i gns. om året. Det er, på trods af at Demant i 2023 har fået medvind fra lanceringen af Oticon Real, der har gjort det muligt at tage massive markedsandele. Vi ser dog en risiko for, at væksten bremser op i 2024, i takt med at konkurrencen tiltager. Men med lanceringen af Oticon Intent vurderer vi, at Demant vil være i stand til at fastholde de erobrede markedsandele, også selv om konkurrenten Sonova skulle komme tilbage i Costco-kanalen.

(Læs vores seneste analyse på Demant eller seneste Danske Aktier)

Se vigtig investorinformation i forhold til Jyske Banks analyser og anbefalinger på jyskebank.dk/investorinformation.