Slagter Theilgaard

Anlægsfinansiering: 1.000 nye kvadratmeter var en fremtidssikring

Slagter Theilgaard havde et problem: Der manglede plads til produktionen, og personalet sad lårene af hinanden.

Af Sofie Gade Billeskov, Journalist

Viggo Theilgaard, der er direktør for Slagter Theilgaard er ikke i tvivl om, hvad konsekvensen havde været, hvis ikke han havde foretaget en vigtig beslutning om at udvide sin forretning.

”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi har udvidet for at beholde vores kunder. Vi var nødt til at få mere plads, for vi kunne ikke levere og det dur naturligvis ikke. Vi brugte meget tid på at ringe og forklare kunderne, at nu er ordren lige udskudt. Så hvis ikke vi havde investeret, ja, så ville nogle kunder stille og roligt være smuttet.

Du kan godt i en vis periode udskyde en ordre, men i det lange løb ville det ikke fungere”.

Sad på skødet af hinanden

De fysiske rammer var gradvist blevet for små, og det var ifølge Viggo Theilgaard helt tydeligt, at han var nødt til at handle på det.

”Der skal hele tiden være vækst, men vi har det også sådan, at vi byggede det i lige så høj grad for at kunne holde fast i det, vi har og servicere de kunder, vi har.”

Det var både lagerplads og administrative kvadratmeter, virksomheden manglede.

”Vi sad på skødet af hinanden på kontoret, og det holder selvfølgelig ikke i længden. Særligt ikke da vi inden for kort tid har mandet op på det administrative,” siger Viggo Theilgaard.

Læs mere om ejendomsfinansiering i Jyske Bank

Mere tid til produktion

Finansieringen har resulteret i en investering på godt 1.000 ekstra kvadratmeter. De første tegninger blev lavet i begyndelsen af 2017. Selve byggeriet gik i gang i begyndelsen af 2018 og stod færdigt i efteråret 2018.

Det var både administration, køle- og fryselager, der blev udvidet, så virksomheden i dag breder sig på 3.500 kvadratmeter og udvidelsen gav øjeblikkelig gevinst.

”Før skulle vi først flytte på tingene. Nu skal vi ikke bruge produktionstid på at flytte ting for at producere.”

Kødforbruget vil falde

I takt med de bedre rammer, er det Viggo Theilgaards håb, at virksomheden med tiden vil få en større palette af produkter – hvilket han også ser som en nødvendighed i et omskifteligt marked.

”I fremtiden skal vi måske til at servicere andre, end vi er vant til, for vi ved godt, at kødforbruget vil falde. Det har været højt, så der vil ske noget. Jeg tror også, at kødforbruget per indbygger vil falde og det skal vi være forberedte på.”

Kontakt mig om finansiering