Verdens bedste vækstskabere

EY Entrepreneur Of The Year er verdensmesterskabet i entrepreneurship. Konkurrencen er Danmarks og verdens mest anerkendte vækstskaberkonkurrence, hvor danske og internationale virksomheder kæmper om at blive kåret til verdens bedste entrepreneur.

En uafhængig jury bestående af erhvervsfolk kårer først seks regionsvindere, som herefter dyster om landstitlen. Vinderen af Entrepreneur Of The Year får æren af at repræsentere Danmark ved verdensfinalen i Monaco.

Prisen går til den virksomhed, som er den bedste vækstskaber. Men ikke kun vækst tæller - der kigges også på virksomhedens værdier, socialt engagement og lederevner. 

Mød Danmarks bedste vækstskabere i EY Entrepreneurskab Barometer 2017/2018


Jyske Bank og "EY Entrepreneur Of The Year"

Hvert år arrangerer EY "Entrepreneur Of The Year", og Jyske Bank er igen i år samarbejdspartner. 

En stadig vækst kræver både innovation og dygtig ledelse. Derfor har vi valgt at være hovedsamarbejdspartner og sætte fokus på de virksomheder, der er gode eksempler på succesfuld vækst. Gennem samarbejdet henter vi værdifuld inspiration, som vi kan bruge i vores samarbejde med vores erhvervskunder. 

Se mere om, hvad du får som erhvervskunde i Jyske Bank.

Rådgivning, der udfordrer

Vil du vide mere om EY?

Se alle tv-indslag fra EY på jyskebank.tv eller læs mere på EY.dk.


Landskåringen 2018

Vinder af hovedkategorien - Mobile Industrial Robots

Mobile Industrial Robots vinder hovedkategorien i EY Entrepreneur Of The Year 2018.

Den fynske virksomhed Mobile Industrial Robots producerer robotter til industriel brug i eksempelvis en produktionshal eller på et lager. Firmaet fokuserer på at udvikle brugervenlige, fleksible og sikre robotter, der hjælper andre virksomheder med at øge effektiviteten. Tusinder af firmaets robotter kører i dag rundt i den globale industri og automatiserer intern transport i nogle af verdens største virksomheder. 


Vindere i øvrige kategorier ved landskåringen

De andre vindere i Entrepreneur Of The Year 2018 i de forskellige kategorier blev:

  • Årets ærespris: Salling Group
  • Søstrene Grene – Globalization
  • Scanmetals – Innovation
  • Netcompany – Growth
  • Reapplix – Life Sciences
  • Dixa – Start up
  • Specialisterne – Social Entrepreneurship

Se videoer med alle vinderne på jyskebank.tv


Regionsvindere 2018

Regionsvinder Sjælland og København - Mountain Top Industries og Netcompany

Kåringen af region Sjælland og region København var i år slået sammen, og det betød at aftenen bød på to glade vindere. I år havde begge vindere prøvet det før. 

Helt ekstraordinært blev vinderen af region Sjælland for tredje gang i træk Mountain Top Industries, som udvikler og producerer udstyr til ladet på pickup-biler.

Vinderen af region København var også genganger på vinderpodiet. Det blev it-konsulentvirksomheden Netcompany, der for andet år i træk vandt. Virksomheden leverer it-løsninger og rådgivning, som hjælper deres kunder med at opnå sit fulde potentiale i en digitaliseret verden.


Regionsvinder Syd- og Sønderjylland - NTG A/S

Vinderen i region Syd- og Sønderjylland blev transportvirksomheden NTG A/S med Michael Hjort og Jørgen Hansen i spidsen. Og det er ikke første gang, NTG løber med sejren til regionskåringen. 

"I 2016 var det helt overraskende. Den her gang er det også overraskende, men nu synes vi bare, vi har gjort os en smule mere fortjent til det," siger Michael Hjort. 

Virksomheden flytter varer over hele verden både til lands, til vands og i luften, og den har mere end 60 danske og europæiske transportselskaber som en del af NTG-gruppen.


Regionsvinder Fyn - Mobile Industrial Robots ApS

Det blev robotvirksomheden Mobile Industrial Robots ApS, der gik hjem med sejren ved årets EY Entrepreneur of the Year regionskåring på Fyn. Thomas Visti og Niels Jul Jacobsen er drivkræfterne bag den fem år gamle virksomhed, der siden begyndelsen kun er vokset og vokset.

Tanken er, at robotterne skal hjælpe ejerne med at spare tid og penge. Så det er blandt andet robotternes opgave at transportere produkter fra A til B - i stedet for medarbejdernes. 


Regionsvinder Midtjylland - Søstrene Grene Holding ApS

Årets vinder i region Midtjylland blev familievirksomheden Søstrene Grene Holding ApS, Det er tredje gang, virksomheden er nomineret, men første gang den går hjem med pokalen. 

Man skulle tro, at det var et par søstre, der stod bag den 45-årige butikskæde. Men faktisk er det de to brødre, Mikkel og Cresten Grene.

I dag kan man shoppe i Søstrene Grene i hele 15 forskellige lande, blandt andet i Japan. Og alene i Danmark er der over 57 butikker.


Regionsvinder Nordjylland - BILA A/S

Årets sidste regionale kåring i EY Entrepreneur of the Year fandt sted i region Nordjylland. Her blev det virksomheden BILA A/S, der løb af med sejren.

Virksomheden blev lagt i 1988 og producerer industrirobotter, som hjælper kunder med automatiseringsløsninger. BILA A/S har over 300 medarbejdere fordelt i Danmark, Sverige og Norge og servicerer kunder i hele verden. 


Landskåringen 2017 - Aller Aqua vinder

Fiskefoderfabrikanten Aller Aqua med hovedsæde i Aller ved Christiansfeld løb med titlen som EY's Entrepreneur Of The Year 2017, da den danske udgave af den globale vækstskaberkonkurrence løb af stablen i Forum i København den 30. november. Derudover vandt Aller Aqua i kategorien Globalization.

Aller Aqua producerer, udvikler og sælger fiskefoder til opdrættere i hele verden. De har seks fabrikker på tre kontinenter, og viljen til at skabe nye partnerskaber med virksomheder på det udenlandske marked har været årsagen til en stor vækst de seneste år. De har blandt andet indtaget nye markeder i både Egypten, Kina og Korea.

Sammen med titlen følger en billet til verdensfinalen – EY World Entrepreneur Of The Year – i Monaco til sommer, hvor vindere fra mere end 50 lande skal dyste.


Landskåringen 2016 - Micro Matic A/S vinder

Fynske Micro Matic med hovedsæde i Odense løb med titlen som EY's Entrepreneur Of The Year 2016, da den danske udgave af den globale vækstskaberkonkurrence løb af stablen i Bella Center København.

Micro Matic blev grundlagt i 1953 og er i dag global markedsleder inden for udstyr til udskænkning af fadøl.

Micro Matic var i finalen oppe mod fem andre regionsvindere: Lagkagehuset, Dansk IngeniørService, NTG Continent, Liftra og Mountain Top Industries.


Landskåringen 2015 - CASA A/S vinder

Den 26. november 2015 blev CASA A/S og Michael Mortensen kåret som årets vinder i Bella Center København.

Serieiværksætter Michael Mortensen stiftede sin første virksomhed som blot 13-årig. 30 år senere kunne den 43-årige grundlægger af den Horsensbaserede entreprenørvirksomhed CASA så lade sig hylde som EY's Entrepreneur Of The Year 2015 ved finalen i Bella Center København.

I finalen var Michael Mortensen og CASA oppe mod fem andre regionsvindere i form af Trackunit, Ib Laursen ApS, Odense Maritime Technology (OMT), Svendsen Sport og Netcompany.


Landskåringen 2014 - Sitecore Corporation vinder

Teknologivirksomheden Sitecore Corporation løb med titlen som Entrepreneur Of The Year 2014, da revisions- og rådgivningsvirksomheden EY for 18. gang hyldede landets bedste vækstvirksomheder.

Sitecore blev stiftet i 2001 og har hovedsæde i København. Selskabet har ca. 900 ansatte og kontorer i over 20 lande. Selskabet leverer CMS-løsninger, virksomhedsportaler og marketing-software.

Sitecore var en af i alt seks regionsvindere, der dystede om titlen. De øvrige finalister var Stadsing, SkatePro, Bel Air Group, Carl Hansen & Søn og Global Connect.