Podcast: Bag om Brexit og Boris Johnson - den intellektuelle bølle

Brexit er udskudt til først i det nye år, og der ligger en aftale med EU, som det britiske Parliament har godkendt. Men typisk for det tumultariske forløb, gambler premierminister Boris Johnson med det hele ved at presse et valg til Parlamentet igennem i utide.

Tina Winther Frandsen, chefanalytiker hos Jyske Bank og ekspert i Brexit, forklarer de interessante konsekvenser af det.

En anden gæst i programmet er Mads Qvortrup, forfatter og professor i statskundskab på Coventry University. Han går bag om Boris Johnson og tegner et billede af et flamboyant, begavet magtmenneske, der har studeret latin i fire år, kan sin Voltaire, men ikke afholder sig fra racistiske, homofobiske bemærkninger og som har en række af underlige skandaler i bagagen.

Tina Winter Frandsen og Mads Qvortrup pointerer også, at de egentlige aftaler og forhandlinger mellem EU og Storbritannien slet ikke er startet endnu. Aftalen der er indgået er kun trædestenen, de egentlige handelsaftaler er slet ikke formet. Og det kan meget vel give nye store No Deal-lignende problemer.

Medvirkende:

  • Tina Winther Frandsen, chefanalytiker hos Jyske Bank og ekspert i Brexit
  • Mads Qvortrup, forfatter og professor i statskundskab ved Coventry University.

Vært:

  • Anne Kejser

Vurderinger, anbefalinger og opstilling af mulige scenarier på denne side er baseret på informationer, som Jyske Bank mener er pålidelige. Men Jyske Bank tager ikke ansvar for materialets rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af denne side. Vurderingerne og anbefalingerne er udtryk for et øjebliksbillede og kan ændres uden varsel.