Stort fremmøde: Mange vil hjælpe en studerende i bolignød i Lyngby-Taarbæk

Jyske Bank inviterede i samarbejde med Lyngby-Taarbæk Vidensby til orienteringsmøde om mulighederne for udlejning af et værelse til studerende i byen.

Hvert år starter over 5.000 studerende på en uddannelse i byen, hvoraf mange står uden bolig. Men med hjælp fra byens borgere kan private værelser udlejes til disse unge.

”Det er fantastisk endnu engang at opleve interessen fra byens borgere, og det er en uvurderlig hjælp for de mange boligløse studerende, når vi for anden gang afholder sådan et arrangement. Det er netop en af Vidensbyens målsætninger at fokusere på boliger til de studerende”, udtaler Caroline Arends, Direktør Lyngby-Taarbæk Vidensby.

Arrangementet bød bl.a. på rådgivning om, hvordan den ekstra indtægt giver råd til mere, hvis man fx vil rejse, forbedre sin bolig, øge sit pensionsindskud eller spare op.

”Det er en fornøjelse af lægge rammer til og være vært for dette arrangement – især med sådan et stærkt fremmøde. Vi er stolte af, at vi er boligejernes bank, som forpligter i forhold til rådgivning og information på flere fronter af kundernes privatøkonomi. Og så er det jo et ekstra plus, at vi har inviteret kunder og borgere, der ikke er kunder i Jyske Bank. På den måde kan vi bredere og bedre hjælpe de boligløse studerende såvel som uddannelserne i Lyngby-Taarbæk”, afslutter Lene Hjorth, CSR-direktør i Jyske Bank-koncernen – og medlem af Vidensbyen.

Ved arrangementet var også advokat Trine Østengaard fra Advodan til stede. Trine gav en introduktion til lejeret, skat og andre vigtige forhold i forbindelse med udlejning, samt besvarede spørgsmål derom.

Som prikken over i’et fortalte Jan Lehto om sine erfaringer ved at udleje til studerende. Ligesom Adam Sommer, der selv er studerende og næstformand for Polyteknisk Forening, beskrev, hvor stor en betydning det har for de studerende at få muligheden for at leje et værelse hos privatpersoner.

Gik du glip af arrangementet?

Der er stadig mulighed for at høre om mulighederne for værelsesudlejning. Kontakt Senior Executive Accommodation Officer Birgitte Viborg fra Boligfonden DTU på mail: bivi@adm.dtu.dk eller tlf.: 45 25 10 24.