Lollands børn dekorerede fuglekasser i efterårsferien

Flere end 40 fuglekasser blev malet i Jyske Banks afdelinger i Nakskov og Maribo. Kreativiteten var høj, og fantasien fejlede heller ikke noget. Resultatet blev derfor nogle meget flotte og dekorative fuglekasser.

Børnenes nysgerrigheden var også stor: Hvad skal kasserne bruges til? Og hvor skal de hænge?

Fuglekasserne malet i Nakskov skal opsættes i Energilandsbyen Horslundes nye frugtlunde. Og Maribos skal hænge langs Jernbanestien. Begge steder er med i Jyske Banks projekt NaboRum, og fuglekasserne skal være med til at sikre biodiversiteten.

Sammen om at løfte i flok

NaboRum rykkede i maj 2018 til Lolland for at udbrede de gode erfaringer med lignende projekter i Aarhus. Projekterne skal skabe et ’rum’ mellem naboer, der gør en forskel for miljøet og for fællesskabet.

”Samarbejdet med projekterne for at få denne event stablet på benene beviser i sig selv, hvordan partnerskaber giver synergi. Det er jo helt fantastisk, at elever fra 7. klasse på Ravnsborgskolen og brugere hos ”Den sociale virksomhed Lolland” har samlet alle fuglekasserne. Tak til dem og til de lokale virksomheder Flügger i Vordingborg og Dem fra Nordlunde, der har bidraget med maling og materialer. Og naturligvis en ekstra stor tak til de kreative børn og voksne, som var med”, siger Steen Godske, afdelingsdirektør i Maribo.

Læs mere om Naborum.

Lokalt engagement giver også medarbejderglæde

”Vi havde glædet os meget til de kreative timer med børnene. Og de var så fantasifulde i deres dekorationer, at vi endte med 35 fuglekasser, der blev meget forskellige og flotte. Vores medarbejdere var naturligvis med til at hjælpe, og de fik sig en lidt anderledes arbejdsdag. Det hele foregik nemlig udenfor i det gode vejr sammen med de dygtige børn, der malede og hyggede sig”, fortæller Susan Søgren, afdelingsdirektør i Nakskov. ”NaboRum er en unik mulighed for os som lokal bank til at være med, når fx en efterårsferie giver plads til nogle andre slags aktiviteter, og hvor medarbejderne glæder sig over, at de kan være med”, slutter Susan Søgren, afdelingsdirektør i Nakskov.