Invitation til Jyske Banks ”Teltet På Kanten” under Aarhus Festuge 2017

Hvem er byen for?

Under overskriften Hvem er byen for? inviterer Jyske Bank til debat om boligen og det bebyggede område under Aarhus Festuge. Aarhus vokser som aldrig før. Det er en unik chance for at skabe nye bymiljøer. Men det stiller samtidig krav til rammerne for de nye boliger og det fælles byrum. Derfor vil vi gerne være med til at sætte spot på, hvordan vi skaber en by præget af fællesskab og forskellighed. Boliger og byrum med plads til alle er nemlig med til at sikre både social og økonomisk bæredygtighed og er et skridt på vejen til at nå FN's verdensmål for bæredygtig udvikling.

Alle arrangementer foregår i ”Teltet På Kanten”, Jyske Banks telt i Åparken ved Carl Blochs Gade, 8000 Aarhus C

Se ugens program nedenfor:

Vi glæder os til at se jer!


Lørdag den 26. august

Isbjerget Aarhus

12.00: Konkurrence | #Aarhuspåkanten

Brug dit telefon og sæt billeder på, hvad de tre ord ”Aarhus på kanten” betyder for dig. Under festugen afholder Jyske Bank nemlig en fotokonkurrence på Instagram under #Aarhuspåkanten. Der er lagt op til fri fortolkning. Alt er tilladt. Kom med dit bud!

Der vil ugen igennem blive kåret en daglig vinder. Billedet vil blive vist på Jyske Banks storskærm i Åparken ved ”Teltet På Kanten”.

Per Vers freestyler over #Aarhuspåkanten

Som kulmination på Jyske Banks festuge-konkurrence vil Per Vers freestyle over #Aarhuspåkanten. Den 2. september vil rapperen nemlig improvisere over konkurrencebillederne og skabe sin fortælling om Aarhus. Samtidig vil vi finde den samlede vinder af ugens konkurrence blandt vinderbillederne.

Sådan gør du

 • Tag et billede af din fortolkning af ”Aarhus på kanten”
 • Upload på Instagram
 • Tag billedet #Aarhuspåkanten

Aarhus Havn

15.00-16.30: Debat | Byggeboom – hvem bestemmer over Aarhus?  

Aarhus får 4.000 nye indbyggere hvert år. Om 10 år vil byens indbyggertal være steget med over 10 procent. Det skaber et stort behov for at bygge nye boliger. Men også for at tænke over, hvordan byen skal se ud som helhed. Hvordan sikrer vi grønne arealer og andre frirum, når kvadratmeterprisen bliver en god forretning? Hvordan kan vi skabe fællesområder, som indbyggerne har lyst til at bruge? Hvornår bliver byen for planlagt? Og hvordan kan vi undgå et opdelt Aarhus i områder for rige og fattige indbyggere?

Debattører

 • Moderator: Boris Brorman Jensen, Ph.d. i moderne byteori, arkitekt og konsulent
 • Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø, Aarhus Kommune
 • Kristoffer Weiss, filosof og arkitekturkritiker
 • Ari Marteinsson, kommunikationsdesigner, adm. direktør for USE
 • Morten Homann, direktør, Boligkontoret Aarhus

Der er gratis adgang til debatten. Tilmelding er ikke nødvendig. Vi glæder os til at se jer.


Søndag den 27. august

Væksthusene i Botanisk Have

11.00-12:30: Foredrag | Vilde dyr i byen – storbysafari for store og små

Kig dig over skulderen - for der er vilde dyr i byen. Vi ser dem sjældent, men de er der - ræve, rådyr og egern. Aarhus er oven i købet en unik oase for dyrearter, der er truet i Danmark; fx som stor grøn løvgræshoppe og lille ildfugl. Kom med på "storbysafari" på Godsbanen og få åbnet dine øjne for Aarhus’ skjulte naturglæder. Morten DD Hansen fra Naturhistorisk Museum i Aarhus er vores guide. Morten har den officielle titel som Danmarks bedste naturformidler og vækker altid stor begejstring hos både store og små. Vi mødes ved ”Teltet På Kanten”.

Arrangementet er gratis. Tilmelding er ikke nødvendig. Vi glæder os til at se jer.


13.00-16.00: Byvandring | Skattejagt - på sporet af Aarhus

Brug dine fem sanser, og oplev din by fra nye sider i en hæsblæsende skattejagt i Aarhus. Du skal op i højderne og ned under jorden. Du skal smage på byen og mærke dens rytme. Og så skal du være kreativ med dine hænder. For enden af ruten vil du finde en ægte guldskat!

Hvem kan deltage?

Skattejagten er for børn og barnlige sjæle, primært i aldersgruppen 6-10 år.  Selve turen rundt på skattejagten er fleksibel, så det passer jeres behov. Det betyder, at I selv kan være med til at bestemme, hvor mange poster I ønsker at gå til. Ruten er 5 km og kan foretages på enten cykel eller gåben.

Arrangementet er gratis. Tilmelding er ikke nødvendig, men der er et begrænset antal pladser. Vi glæder os til at se jer.

Kalle Mathiesen

16.00-16.30: Koncert | Lyden af Aarhus - koncert med Kalle Mathiesen fra Ramasjang

Der er musik i alt, og alt er musik! Det mener Kalle Mathiesen. Spring med på de skøre rytmer, når Kalles Store Tromme Show sætter lyd på Aarhus. Kalle er ikke alene en dygtig trommeslager, men er også et talent inden for spil på balloner, sprøjtefløjte, samuraisværd og grise. Undervejs bliver publikum en del af koncerten, når Kalle bruger os som instrumenter! Kalle Mathiesen er en eminent live-entertainer, der indfanger børn som voksne med sine veltilrettelagte improvisationer.

Arrangementet er gratis. Tilmelding er ikke nødvendig. Vi glæder os til at se jer.

Rotunda

16.30-18.00: DJ sætter musik til Aarhus-udsigter

Rotunda er navnet på den midlertidige pavillon, der er opstillet lige ved siden af Jyske Banks "Teltet På Kanten". Under Aarhus Festuge er Rotunda i Åparken omdannet til et stort loungeområde, hvor et live-event i ord, billeder og musik hylder Aarhus. Mens vores DJ spiller, kan du opleve helt nye sider af Aarhus, når vi præsenterer Aarhus-udsigter på en 14 meter bred rundbue-skærm.

Grib din ven, kollega, kæreste eller fyraftensøl, og slå dig ned i Rotunda.


Mandag den 28. august

Trøstemus

10.00-13.00: Event | Strikke-event: Strik en trøstemus til børn på Skejby Sygehus

Ældre Sagen inviterer til strikke-event i Jyske Banks telt. Vær med til at hækle eller strikke trøstemus til børn indlagt på Skejby Sygehus. En trøstemus er en lille tøjmus i glade farver, der kan ligge i en barnehånd. En tryghedsskabende ven i mødet med sygehuset. Det tager omkring en time at lave en trøstemus, og alle kan være med. Trøstemusene er et privat, non-profit initiativ, opstået på sociale medier. Ældre Sagen i Aarhus vil bruge den gode idé til at skabe et socialt fællesskab og tilbagevendende events, hvor unge og ældre finder sammen og bruger håndarbejdet i en god sags tjeneste.

Arrangementet er gratis. Tilmelding er ikke nødvendig. Vi glæder os til at se jer.

Ryan Egmont

16.00-16.30: Akustisk koncert med Ryan Egmont

En unik stemme blandet med ørehængende omkvæd og nærværende historier. Ryan Egmont spiller alternativ folk-rock med højt til loftet, og det karismatiske talent er ikke bange for at invitere publikum til at være nøgne sammen med ham.

Når det unge talent lader sin alternative folk-rock flyde frit, så er det alt andet en kedeligt. Selvom Ryan Egmont kun lige er fyldt 21 år, så er han indehaver af både musikalsk overskud og en unik, upoleret stemme, der burde tilhøre en langt ældre mand.

Rotunda

16.30-18.00: DJ sætter musik til Aarhus-udsigter

Rotunda er navnet på den midlertidige pavillon, der er opstillet lige ved siden af Jyske Banks "Teltet På Kanten". Under Aarhus Festuge er Rotunda i Åparken omdannet til et stort loungeområde, hvor et live-event i ord, billeder og musik hylder Aarhus. Mens DJ Jesper Munks spiller, kan du opleve helt nye sider af Aarhus, når vi præsenterer Aarhus-udsigter på en 14 meter bred rundbue-skærm.

Grib din ven, kollega, kæreste eller fyraftensøl, og slå dig ned i Rotunda.

Seniorbofællesskaber

16:00-17:30: Debat | Seniorbofællesskaber – ny livsglæde eller ældreghetto?

Hver tiende dansker over 65 år føler sig alene – og problemet er stigende. Seniorbofællesskaber kan modvirke isolation og ensomhed. Men at flytte i fællesskab for ældre har vist sig ikke at være en ubetinget succes. Faren er, at ældrefællesskaber udvikler sig til ”ældreghettoer” med en stødt stigende gennemsnitsalder. Og her ønsker ældre ikke at bo, fordi de bliver isoleret fra resten af byen. Så hvilken type seniorfællesskaber fungerer bedst? Hvordan kan Aarhus skabe flere velfungerende boliger? Og hvordan skaber vi byrum, hvor også ældre kan være aktive, så de forbliver en del af byfællesskabet?

Debattører

 • Moderator: Lene Hjorth, afd. direktør for Koncern-CSR, Jyske Bank
 • Jette Skive, rådmand for Sundhed og Omsorg, DF
 • Bjarne Friis Sørensen, frivillig boligrådgiver og medlem af bestyrelsen i Ældre Sagen Aarhus og af Ældrerådet i Aarhus Kommune
 • Caroline Beck, kulturanalytiker, direktør i konsulentbureauet Nueva, der står bag projektet bysenior.dk
 • Eigil Lyhne, beboer i seniorfællesskabet Sonnegården i Aarhus Midtby
 • Lise Maaløe, andelsboligchef, BRFkredit

Arrangementet er gratis. Tilmelding er ikke nødvendig. Vi glæder os til at se jer.


18.00-19.00: Boligdating | Boligdating for seniorer – er bofællesskaber noget for dig?

Overvejer du som ældre at flytte ind i et eksisterende bofællesskab, men er i tvivl om, hvilken type fællesskab der passer til dig? Eller drømmer du ligefrem om at være med til at etablere dit eget bofællesskab sammen med andre? Så kom til seniorboligdating, hvor vi rådgiver om netop den del af boligmarkedet. Her kan du stille spørgsmål til Bjarne Friis Sørensen, frivillig boligrådgiver i Ældre Sagen og medlem af Ældrerådet i Aarhus Kommune, og andelsboligchef Lise Maaløe fra BRFkredit. 

Arrangementet er gratis. Tilmelding er ikke nødvendig. Vi glæder os til at se jer.

Urban city run

18.00-19.30: Byvandring | Urban City Run – Powered by Jyske Bank

Har du lyst til at opleve byen på en ny måde? Så sæt dit hold med familie eller venner, og tag på en anderledes løbetur gennem Aarhus by. Her kommer I til at opleve unikke og måske ukendte lokationer, som både byder på historie, byliv, kultur og arkitektur. Du kommer blandt andet til at løbe igennem hengemte baggårde, skjulte steder og ikoniske bygninger.

Hvem kan deltage?

Løbet er både for dig med vindermentalitet, men også for dig, som løber for sjov og for motionens skyld. Du kan deltage uanset niveau, og du sætter selv ambitionerne og tempoet sammen med dit hold. Hvis dit hold ønsker at gå meget af tiden, er det naturligvis også helt i orden. Det betyder, at nogle hold kommer til at gå/løbe 3 km, imens andre får løbet op til 12 km – valget er dit. 

Tilmelding er nødvendig. Læs mere om løbet og tilmeld jer. Vi glæder os til at se jer.


Tirsdag den 28. august

Rotunda

16.00-17.20: DJ sætter musik til Aarhus-udsigter

Rotunda er navnet på den midlertidige pavillon, der er opstillet lige ved siden af Jyske Banks "Teltet På Kanten". Under Aarhus Festuge er Rotunda i Åparken omdannet til et stort loungeområde, hvor et live-event i ord, billeder og musik hylder Aarhus. Mens DJ Bertram Zanjani spiller, kan du opleve helt nye sider af Aarhus, når vi præsenterer Aarhus-udsigter på en 14 meter bred rundbue-skærm.

Grib din ven, kollega, kæreste eller fyraftensøl, og slå dig ned i Rotunda.

Sundays

17.20-18.00: Akustisk koncert med SUNDAYS

SUNDAYS er en ny folk-pop glød fra den danske undergrund, centreret om 29-årige fortæller og guitarist, Magnus Jacobsen. Teksterne tager udgangspunkt i spændingen mellem mennesker, om forundringen, forelskelsen og fortvivlelsen - alt sammen nedskrevet i skæret af søndagens ambivalente lod, som bindeleddet mellem weekendens kaos af muligheder og hverdagens forudsigelige tryghed.

SUNDAYS live-debuterede på SPOT Festival 2016, og udgav i marts 2017 debut EP’en ’The Day Will Come’ på Iceberg Records.


Onsdag den 30. august

Hjemløs mand

12.00-14.00: Byvandring | Se byen fra de udsattes vinkel

Hvordan ser byen egentlig ud, når man er hjemløs? Hvilke muligheder har de i Aarhus by, og hvordan er hverdagen egentlig for de hjemløse? Hvis du er mere nysgerrig på at se byen fra den hjemløses perspektiv, så kom med på tur gennem Aarhus guidet af en nuværende eller tidligere hjemløs. Her kan du se væresteder og tilbud, der er til stede for de hjemløse, og høre fra guidens personlige beretninger.

Med afgang fra Værestedet vil Povertywalk guide dig og din ven/kollega/familie gennem Aarhus, og I vil ende ved ”Teltet på Kanten”, som er Jyske Banks telt i Åparken ved Carl Blochs Gade.

Arrangementet er gratis. Tilmelding er nødvendig og foregår efter først til mølle-princippet. Skriv venligst til csr@jyskebank.dk med navn og ønsket antal billetter. Vi glæder os til at se jer.


16.00-17.30: Debat | Ung og hjemløs – Er livet på gaden en endestation?   

Et stadigt stigende antal unge under 30 år er blevet hjemløse siden 2012. Og gruppen er anderledes sammensat sammenlignet med tidligere. Før kom størstedelen af de hjemløse fra socialt belastede familier. I dag kommer omkring halvdelen fra middelklassen. Vi ved, at de unge kan hjælpes ud af hjemløshed, men indsatserne skal være langt mere nuancerede, end de er i dag. I Aarhus bruger man boliger som det første skridt på vejen, men tag over hovedet er ikke svar nok på udfordringen. Hvilke problemer har unge hjemløse? Hvilken type af boliger skal der til for at hjælpe dem? Har Aarhus den type tilbud, og hvilke forhindringer kan der være for at få flere boliger, som dækker behovet?

Debattører

 • Moderator: Lene Hjorth, afd. direktør for Koncern-CSR, Jyske Bank
 • Robert Olsen, forstander for Kofoed Skole, København
 • Vibe Klarup, sekretariatsleder, Hjem til Alle alliancen
 • Allan Søstrøm, direktør, Østjysk Bolig 
 • Erik Kaastrup-Hansen, direktør, Sociale Forhold og Beskæftigelse, Aarhus Kommune
 • Repræsentant for de hjemløse selv

Der er gratis adgang til debatten. Tilmelding er ikke nødvendig. Vi glæder os til at se jer.

Rotunda

16.00-20.00: DJ sætter musik til Aarhus-udsigter

Rotunda er navnet på den midlertidige pavillon, der er opstillet lige ved siden af Jyske Banks "Teltet På Kanten". Under Aarhus Festuge er Rotunda i Åparken omdannet til et stort loungeområde, hvor et live-event i ord, billeder og musik hylder Aarhus. Mens DJ Mads Hededal spiller, kan du opleve helt nye sider af Aarhus, når vi præsenterer Aarhus-udsigter på en 14 meter bred rundbue-skærm.

Grib din ven, kollega, kæreste eller fyraftensøl, og slå dig ned i Rotunda.

Chez Michel stenovnspizza

17.30-19.30: Fællesspisning | Pizzeria på hjul

Kom og få et stykke nybagt italiensk pizza. Vi har fået det mobile pizzeria ”Chez Michel” til at stille sin stenovn op ved vores telt ”Teltet på Kanten” i Åparken. Her vil Michel Jeppesen bage pizzaer fra omkring kl. 17:30. Vi byder på pizzaer, indtil der ikke er flere råvarer.

Arrangementet er gratis. Tilmelding er ikke nødvendig. Vi glæder os til at se jer.

Peter Sommer Duo

20.00-21.00: Akustisk koncert med Peter Sommer

For første gang i sin karriere turnerer sanger og guitarist Peter Sommer med et akustisk set up. Med sig har han Palle Hjort på klaver. I aften kommer de to forbi Jyske Banks ”Teltet på Kanten” for at spille numre fra Peter Sommers ”Chance Tour 2017”. Sommer er kendt for sine enkelte og store kærlighedssange til sine nærmeste og til danskerne. Under aftenens koncert vil han synge og fortolke nye og gamle sange.

Arrangementet er gratis. Tilmelding er ikke nødvendig. Vi glæder os til at se jer.


Torsdag den 31. august

Rotunda

16.00-18.00: DJ sætter musik til Aarhus-udsigter

Rotunda er navnet på den midlertidige pavillon, der er opstillet lige ved siden af Jyske Banks "Teltet På Kanten". Under Aarhus Festuge er Rotunda i Åparken omdannet til et stort loungeområde, hvor et live-event i ord, billeder og musik hylder Aarhus. Mens DJ Jesper Munks spiller, kan du opleve helt nye sider af Aarhus, når vi præsenterer Aarhus-udsigter på en 14 meter bred rundbue-skærm.

Grib din ven, kollega, kæreste eller fyraftensøl, og slå dig ned i Rotunda.

Bunker

17.00-17.30: Akustisk koncert med Bunker

Bunker er et seksmandsorkester bag vibrerende rocksange. Det spænder lige fra det banale til det storladne i deres sange om hverdagens højere fænomener. Bunker spiller energisk og smagfuld rock for øret, der ligger et sted mellem det folkelige og det alternative. Det er musik, der gerne låner elementer fra forskellige genrer, og som dyrker det at ramme dig flere steder i følelsesregistret. Fælles for sangene er modet til at tage chancer – også i det tekstlige.

Bunker vandt i oktober 2014 den prestigefyldte Aarhus pris, Fatter Eskild Prisen, og tilbagelagde dermed bl.a. årets KarriereKanon vindere Sonja Hald og de fremadstormende piger i Velvet Volume i finalen.

Ung studerende

17.00-18.00: Boligdating | Til kamp mod boligmangel for studerende - overvejer du at leje et værelse ud?

Bor du i eller omkring Aarhus? Har du et ekstra værelse i dit hjem? Ønsker du en ekstra indtægt? Har du lyst til at hjælpe en studerende med at bo tæt på sin uddannelse? Har du brug for mere viden om udlejning, inden du beslutter dig?

Problemstillingen er klar: Ved studiestart i 2016 var der akut behov for 4.500 boliger til studerende i Aarhus ifølge en vurdering fra Dansk Byggeri. I et lejeboligmarked præget af alenlange ventelister og hvor netværk er afgørende, er der derfor et behov for at tænke anderledes. Jyske Bank-koncernen vil igennem boligdating være med til at skabe fundament for en anderledes tilgang til boligmanglen blandt de studerende. Vi vil være med til at facilitere netværket, så vi kan være med til at løse den akutte boligmangel.

Til arrangementet vil I få råd og vejledning fra eksperter i lejeret, skat og andre vigtige forhold. Der vil ydermere være mulighed for at møde repræsentanter fra de studerende og få indblik i, hvad det vil sige at have en lejer.

Arrangementet er gratis. Tilmelding er ikke nødvendig. Vi glæder os til at se jer.


Fredag den 1. september

Bofællesskaber

15.00-16.30: Debat | Vild vækst i bofællesskaber – er vi solidariske eller selvoptagede?

Ikke siden 80’erne har så mange valgt at bo sammen i bofællesskaber. Mere end 200.000 danskere i alle aldre bor i dag i fællesskaber med mere end én familie. Her har familierne hver deres bolig, men deles om alt fra måltider til økolandbrug.  Der er altså ikke, som for 40 år siden, tale om et opgør med kernefamilien. Så hvorfor vælger vi at bo sammen i dag? Hvem er det, vi vælger at bo sammen med? Hvilke udfordringer kan der være ved at bo sammen? Og er bofællesskaberne en gevinst for lokalsamfundet, eller isolerer de sig om sig selv?

Debattører

 • Moderator: Carsten Orthman, journalist og vært, DR
 • Thomas Medom, rådmand for Sociale forhold og Beskæftigelse, SF
 • Marie Stender, antropolog, forsker inden for by, boliger og ejendomme, Statens Byggeforskningsinstitut
 • Keld Laursen, direktør, Brabrand Boligforening, der bl.a. står bag Generationshuset 
 • Alexander Janku, beboer i privat bofælleskab

Der er gratis adgang til debatten. Tilmelding er ikke nødvendig. Vi glæder os til at se jer.

Rotunda

16.00-18.00: DJ sætter musik til Aarhus-udsigter

Rotunda er navnet på den midlertidige pavillon, der er opstillet lige ved siden af Jyske Banks "Teltet På Kanten". Under Aarhus Festuge er Rotunda i Åparken omdannet til et stort loungeområde, hvor et live-event i ord, billeder og musik hylder Aarhus. Mens DJ STUF spiller, kan du opleve helt nye sider af Aarhus, når vi præsenterer Aarhus-udsigter på en 14 meter bred rundbue-skærm.

Grib din ven, kollega, kæreste eller fyraftensøl, og slå dig ned i Rotunda.

Bogfinkevej

Billede: Sarah Christine Nørgaard

17.00-17.25: Akustisk koncert med Bogfinkevej

Gutterne i Bogfinkevej kombinerer sing-a-long pop med rap på en uhøjtidelig og folkelig facon. Hypen omkring Bogfinke-drengene startede i marts 2016, hvor trioen smed nogle hjemmevideoer af deres akustiske jamsessions op på Facebook. Sidenhen er det gået stærkt, og efter at have underskrevet en pladekontrakt med Universal Music har de i samarbejde med den anerkendte producer Es, udgivet singlerne “Smilets By” og “Iben Hjejle” og udarbejdet deres debut EP “Helt Stil”, som ramte gaden i starten af sommeren.

Bogfinkevej er nu ude med deres nyeste udspil “Solen Skinner Altid På Den Anden Side Af Skyerne”, som gæstes af Wafande.


Lørdag den 2. september

Mejlgade i Aarhus

11.00-13.00: Byvandring | Mejlgades skjulte oaser

Har du lagt mærke til Mejlgades mange små og særprægede gårde? Gaden med de mange baggårde, som mere end noget andet sted i byen viser Aarhus’ historiske udvikling. Her lå oprindeligt store, gamle købmandsgårde, som siden dannede rammen for småindustrier. I dag er Mejlgade kendt for sin mangfoldighed, gastronomi og kreativitet, og gaden sprudler af de mange spændende organisationer.

Tag din familie eller venner under armen, og få en unik mulighed for at blive guidet igennem en skræddersyet tur i og omkring Mejlgades gårde. Med afgang fra ”Teltet På Kanten” vil I få et historisk indblik i gaden samt mulighed for at komme helt tæt på de organisationer, der holder til i gaden. Turen vil slutte i gården ved Kulturgyngen, hvor der vil være forfriskninger og underholdning.

Arrangementet er gratis. Tilmelding er nødvendig og foregår efter først til mølle-princippet. Skriv venligst til csr@jyskebank.dk med navn og ønsket antal billetter. Vi glæder os til at se jer.

Per Vers

16.00-16.30: Koncert | Afslutning på konkurrencen #Aarhuspåkanten med freestyle rapper Per Vers

Rapperen Per Vers freestyler under overskriften ”Aarhus på kanten”. Per Vers’ optræden er kulminationen på Jyske Banks festuge-konkurrence. Under #Aarhuspåkanten har konkurrencedeltagerne uploadet billeder på Instagram med deres fortolkning af de tre ord. Den 2. september vil Per Vers improvisere over konkurrencebillederne og skabe sin fortælling om Aarhus på kanten. Under festugen har vi udpeget en daglig vinder af konkurrencen. Blandt dem vil vi finde en samlet vinder under eftermiddagens event.

Arrangementet er gratis. Tilmelding er ikke nødvendig. Vi glæder os til at se jer.

Rotunda

16.30-18.00: DJ sætter musik til Aarhus-udsigter

Rotunda er navnet på den midlertidige pavillon, der er opstillet lige ved siden af Jyske Banks "Teltet På Kanten". Under Aarhus Festuge er Rotunda i Åparken omdannet til et stort loungeområde, hvor et live-event i ord, billeder og musik hylder Aarhus. Mens DJ STUF spiller, kan du opleve helt nye sider af Aarhus, når vi præsenterer Aarhus-udsigter på en 14 meter bred rundbue-skærm.

Grib din ven, kollega, kæreste eller fyraftensøl, og slå dig ned i Rotunda.

Oliver Dengsø

17.00-17.30: Akustisk koncert med Oliver Dengsø

Oliver Dengsø er en singer/songwriter, hvis musik emmer af melankoli, forslået romantik og hudløs ærlighed. Vokalen ledsages af et arrangement bestående af western- og el guitar, skramlede gamle Juno keyboards samt knitrende elektroniske flader.

Fællesspisning

17.30-20.00: Fællesspisning | Samtalemiddag med medlemmer af Folkebevægelsen mod Ensomhed

Jyske Bank og lokale medlemmer af Folkebevægelsen mod Ensomhed indbyder til samtalemiddag. Vi inviterer borgere i Aarhus - på tværs af alder, køn og etnicitet - til at mødes for at styrke fællesskabet. The Food Company vil forberede en middag til os lavet af overskudsmad under temaet fra madspild til måltid. Og bordværterne fra Folkebevægelsen vil guide gæsterne gennem middagen og sikre den gode stemning. Dørene er åbne for alle, der har lyst til at være med.

Middagen kræver ingen tilmelding, men der er et begrænset antal pladser. Læs mere om Folkebevægelsen mod Ensomhed på www.modensomhed.dk. Vi glæder os til at se jer.

Per Rock

20.00-24.00: Event | Det store asfaltbal

DJ og danser Per Rock byder op til asfaltbal på tværs af generationer. Per Rock vil bringe gæsterne gennem årtiers musik og dans fra 1900 frem til 1970’erne. Ballet skydes i gang med en opvisning af dans gennem tiderne. Og så er det gæsternes tur til at kridte skoene og danse Lindy Hop, Cake Walk, Charleston og Jive. Aftenen topper med den helt store dansefest.

Festen er gratis og åben for alle. Så kom med venner og familie eller tag en sving om med din sidemand. Festen kræver ingen tilmelding. Vi glæder os til at se jer.