Lollands børn dekorerer fuglekasser til NaboRums-projekter

Lollands børn dekorerer fuglekasser til NaboRums-projekter

I maj måned 2018 var Jernbanestien og Energilandsbyen Horslunde to blandt tre vindere af Jyske Banks konkurrence om støtte til lokale bæredygtige projekter på Lolland.

Nu udskrives en ny konkurrence, hvor flere end 50 redekasser skal dekoreres af Lollands børn i alle aldre på dekorations-workshops i efterårsferien.

Tag børnene med onsdag den 17.10. kl. 10-14.30

Det hele foregår i Jyske Banks afdelinger i Maribo og Nakskov.

Kl. 14-14.30 vil der være afstemning i de to afdelinger om de 3 flotteste fuglekasser pr. workshop.

”Vi glæder os til at have nogle kreative timer med børnene, og vores medarbejdere står klar til at hjælpe. NaboRum er en unik mulighed for os som lokal bank til at være med, når fx en efterårsferie giver plads til nogle lidt anderledes slags aktiviteter”, fortæller Susan Søgren, afdelingsdirektør i Nakskov.

Steen Godske, der er afdelingsdirektør i Maribo, supplerer: ”Samarbejdet med projekterne for at få denne event stablet på benene beviser i sig selv, hvordan partnerskaber giver synergi. Det er helt fantastisk, at elever fra 7. klasse på Ravnsborgskolen og brugere hos ”Den sociale virksomhed Lolland” har samlet alle fuglekasserne. Tak til dem og til de lokale virksomheder Flügger i Vordingborg og Dem fra Nordlunde, der har bidraget med maling og materialer”.


OM NABORUM

Jyske Bank er initiativtager til NaboRum, og i maj 2018 rykkede NaboRum til Lolland for at udbrede de gode erfaringer med lignende projekter i Aarhus. Projekterne skal skabe et rum mellem naboer, der gør en forskel for miljøet og for fællesskabet. ”I Jyske Bank investerer vi også i relationer og partnerskaber, og målet med NaboRum er netop at skabe bedre fællesskaber og bæredygtige lokalmiljøer igennem borgerinddragelse rundt omkring i Danmark”, fortæller Lene Hjorth, CSR Direktør i Jyske Bank.

Læs mere her: https://www.jyskebank.dk/csr/indsatser/projektnaborum

Sammen om at løfte i flok

”Udover præmierne til vinderne af dekorationskonkurrencen og de kontante præmier i foråret, der er øremærkede til de tre konkrete, lokale projekter på Lolland, bidrager vi også med vores mangeårige erfaringer med at drive og deltage i partnerskaber og med vores stærke erhvervsnetværk. Det er hver gang opløftende og positivt at opleve, hvordan lokale foreninger og fællesskaber i samlet flok kan realisere potentialerne i små som større projekter ”, slutter Lene Hjorth.