Et sted hvor lokalsamfundet blomstrer

Et sted hvor lokalsamfundet blomstrer

Monas Hus har fået navnet efter Mona Ingemann der stillede sit hus til rådighed til fortællinger, samtaler og kunstudstillinger under Nykøbing Mors’ kulturmøde.

Mona Ingemann havde et stort hjerte for kunst og sit hus i Nykøbing Mors. Inden Mona døde i 2014, gjorde hun sit gule hus ved hjørnet af munkevej og gasværkvej i Nykøbing Mors til samlingspunkt for kunst- og kulturinteresserede.

Som navnet antyder, har Mona givet tag til et kulturelt værested hvor diskussioner omkring kunst og kultur opstår. Efter Monas død valgte Nykøbing Mors Kommune at købe huset for at sikre at opblomstringen af det kulturelle lokalmiljø stadig har et sted at trives.

Kunst og kultur på kanten

Jyske Bank bakker op om projektet, der skaber et frirum hvor trivsel og fællesskab opstår. For vi vil gerne involvere os i lokale bæredygtige engagementer og Monas Hus er en enestående mulighed for at fremme kultur- og kunstdiskussioner for folk på Mors.

Jyske Bank Koncernen har involveret sig gennem donationer af kunstværker og ved at arrangere auktioner, hvor der kunne bydes på værkerne. Auktionerne blev gennemført af den kendte auktionarius Adrian Hughes hos Morsø Kunstforening. Overskuddet fra disse auktioner går ubeskåret til Monas Hus.

Et refugium for spirende kunstnere

Når huset ikke fyldes op med kunstinteresserede og livlige debattører, skal Monas hus fungere som et refugium for kunstnere og legatmodtagere mod at de generøst efterlader huset med en kulturel værditilskrivelse, som fx et kunstværk, et digt eller andet.

Derudover skal huset også fungere som eventlokale for virksomheder og institutioner således, at huset kommer hele Region Nordjylland til gode.