Jyske Bank deltager i Folkebevægelsen mod Ensomhed

Over 210.000 danskere - unge som ældre - føler sig ofte ensomme. Det er et problem, som desværre er tabubelagt og forstærkes af, at man ikke har nogen at dele det med. Derfor er Jyske Bank-koncernen gået sammen med over 60 organisationer, foreninger, skoler, kommuner og virksomheder i Folkebevægelsen mod Ensomhed. Vi er nemlig enige om, at ensomhed er et problem, vi skal gøre noget ved.

Vi arbejder på at afhjælpe ensomhed

”I Jyske Bank-koncernen gør vi allerede en indsats mod ensomhed. Vi arbejder bl.a. for at fremme trivslen i de almene boligområder, vi hjælper hjemløse, og vi støtter op om fællesskaber i idrætsforeninger. Men vi kan selvfølgelig alle gøre en ekstra indsats”, siger Lene Hjorth, afdelingsdirektør for Koncern-CSR, Jyske Bank.

Fokus på ensomhed nu og fremadrettet 

I uge 17 i 2015 satte Folkebevægelsen og DR særligt spot på ensomhed. Og fredag den 24. april bad vi derfor alle medarbejderne i koncernen om at tage kontakt til kolleger og folk i deres nærhed. Både til dem, de kendte, og til dem, de ikke kendte. For vi ved ikke præcis, hvem der går og føler sig ensomme. Dagen blev startskuddet på en større opmærksomhed omkring ensomhed. 

I september 2015 kunne man bl.a. høre om ensomhed blandt unge og ældre til Aarhus festuge i Jyske Bank-koncernens telt på Rådhuspladsen, hvor Ungdommens Røde Kors og Ældresagen deltog. I uge 17 i 2016 satte Folkebevægelsen igen ekstra spot på ensomhed med en landsdækkende kampagne, Danmark Spiser Sammen. Her blev fællesskabet dyrket gennem fællesspisning ved flere forskellige arrangementer landet over. 

Læs mere om Danmark Spiser Sammen

Få mere at vide

Du kan få mere at vide om ensomhed og Folkebevægelsens aktiviteter på modensomhed.dk eller på facebook. Både hvis du vil række ud og hjælpe eller selv søger nye fællesskaber.