Brugte computere får nyt liv

Danmark er et af verdens mest digitaliserede lande, men alligevel er der stadig en gruppe mennesker, der har begrænset adgang til en computer. Derfor har Jyske Bank-koncernen siden 2004 doneret over 1000 af virksomhedens brugte computere til projekter med et socialt sigte. 

Fra 2015 sker computerdonationen i regi af hele Jyske Bank-koncernen. Computerne bliver fortrinsvist givet til kunder, der tager et særligt socialt ansvar. F.eks. gav vi i 2015 computere til lektiehjælp i udsatte boligområder, integrationsprojekter og rådgivning af psykisk sårbare unge. Computerne bliver re-installeret med et nyt Windows-styresystem og er klar til brug. 

Møbler finder også nyt hjem

Det er ikke kun computere, der får nyt og meningsfuldt liv. Brugte møbler bliver så vidt muligt doneret til væresteder og organisationer. F.eks. fyldte vi i slutningen af 2015 en container med brugte møbler, computere og andet inventar, som blev skibet til Kofoeds Skoles nye afdeling i Nuuk. Der har sårbare borgere på kanten af arbejdsmarkedet fået glæde af containerens indhold.