Ud af boligblokken - ud i naturen

I samarbejde med Jyske Bank og tre boligselskaber etablerede Red Barnet i 2016 tre naturoplevelsesklubber for udsatte børnefamilier i København NV, Nivå og Roskilde. 

Formålet er at give børnene positive oplevelser sammen med deres forældre. Rammen er naturen - både den lige uden for døren og den, man kan tage på udflugt til.

Oplevelser, der giver et afbræk fra hverdagen

Målgruppen er de børn, som ikke ellers deltager i fritidsaktiviteter og i det hele taget falder uden for fællesskabet. De har brug for oplevelser, som sikrer et afbræk fra hverdagen og stimulerer sanserne og lysten til at lære og udvikle sig. De oplevelser giver naturklubben dem.

Familierne bliver tilbudt en tur i skoven, mad over bål, fisketure eller andre aktiviteter i naturen, som kan danne rammer om et positivt fællesskab. Det er frivillige, der står for både at planlægge og afholde turene.

De tre klubber startede i sommeren 2016, og der er planlagt 8-10 ture om året. 

Starten på noget større

Jyske Bank har involveret sig i projektet - både økonomisk og med professionel vejledning og sparring. Desuden vil Jyske Bank aktivt gå ind i udvalgte aktiviteter.

Projektet afsluttes i 2017 med en evaluering og konference, hvor erfaringerne med naturklubberne bliver videregivet, så de kan komme andre udsatte børnefamilier i Danmark til gode.