Refinansiering: Har du det rigtige boliglån?

Når det er tid til refinansiering af dit variable boliglån, er det også tid til at kigge på, om du skal fortsætte med dit nuværende lån eller overveje at skifte til en anden lånetype.

4 ting du kan overveje til din næste refinansiering

1. Vil du afdrage mere?
Har du luft i økonomien til at afdrage mere, kan du afvikle gælden hurtigere ved at skifte til et lån med en kortere løbetid - fx 15 eller 20 år. Det betyder, at din månedlige ydelse stiger betydeligt, men det samlede beløb, du ender med at betale i renter og rentetillæg bliver til gengæld også mindre.

Tjek priserne på Jyske Banks boliglån

2. Vil du låse renten?
Ved at skifte til et 30-årigt lån med en fast basisrente kan du udnytte de lave renter og sikre dig den samme basisrente i 30 år og og samtidig muligheden for at konvertere til et nyt 30 årigt lån med fast basisrente, hvis renten stiger eller falder yderligere. Alternativt kan du låse basisrenten i en årrække med et lån med renteloft. For begge lån gælder det, at du udover basisrenten også betaler et variabelt rentetillæg.

Læs om Jyske L30
Læs om Jyske RenteloftCIBOR3

3. Vil du udnytte din opsparing?
De lave renter er ikke gode nyheder for din opsparing. Så i stedet for at have pengene stående på en opsparingskonto, som alligevel ikke giver det store afkast, kan du overveje et variabelt forrentet boliglån, hvor vi modregner dine indlån.

Læs om Jyske Q4 Plus

4. Vil du optage nye lån?
De lave renter gør det også attraktivt at optage nye lån til boligkøb, bil eller ombygning. Kun dine drømme (og din økonomi) sætter grænserne.

Undersøg fx, om det bedst kan betale sig at flytte eller bygge om


Aktuelle anbefalinger

Hold dig orienteret om situationen på boliglånsmarkedet, når dit lån skal refinansieres, så du ikke går glip af muligheden for at skifte til et mere attraktivt lån - både i forhold til rente og i forhold til dine aktuelle behov og drømme.

Anbefaling til dig, der skal refinansiere, eller som løber tør for afdragsfrihed eller renteloft i 2017