Fortsat negative renter til boligejere med rentetilpasningslån pr. 1. oktober 2021

De boligejere, der får rentetilpasset renten på deres realkreditlån pr. 1. oktober, kan glæde sig over negative renter i den kommende fastrenteperiode, mens boligejere der får genfastsat renten på deres bankboliglån pr. 1. oktober, kan se frem til negative basisrenter.

Hus med terasse

Af Jyske Bank

27. aug. 2021 12.00

Hvis du er kunde i Jyske Realkredit og får rentetilpasset dit realkreditlån pr. 1. oktober, kan du være godt tilfreds. Renten på Jyske Rentetilpasningslån F1-F6 er alle negative. Renten vil i den kommende fastrenteperiode være lavere for Jyske Rentetilpasningslån F1 og F3-F6, mens F2 kan se frem til mindre rentestigning i den kommende fastrenteperiode. Særligt boligejere med F5-lån oplever et betydeligt fald og vil kunne se effekten af de negative renter i den kommende fastrenteperiode.

Fart på gældsafvikling

Jo lavere renten er på dit lån, jo højere er afdragsbetalingen. Med negative renter, vil det også gælde for afdragsfrie lån, idet negativ rente omregnes til afdrag. Det betyder, at der er fart på gældsafviklingen blandt kunder med Jyske Rentetilpasningslån i den kommende fastrenteperiode, uanset om lånet er med eller uden afdrag.

For dig med et Jyske F1 og F3-F6 rentetilpasningslån vil du med en lavere rente få et lidt større råderum i dit husholdningsbudget. Tilmed vil du fremadrettet betale renter og bidrag af en lavere restgæld.

Husholdningens økonomi styrkes således både her og nu, samt på længere sigt.

Negative basisrenter på bankboliglån

Kunder med Jyske F1 og Jyske F5 bankboliglån, som skal have genfastsat deres rente pr. 1. oktober, kan se frem til en periode med negativ basisrente. Basisrenten for Jyske F1 (bankboliglån) er nemlig fastsat til -0,16% for både lån med og uden afdrag, imens basisrenten for Jyske F5 (bankboliglån) er fastsat til -0,10% for både lån med og uden afdrag.