Sådan køber du en bolig på tvangsauktion

Der er typisk penge at spare, når man køber en bolig på tvangsauktion. Der er dog også betydelige faldgruber, man skal være opmærksom på. Den gode nyhed er, at det ikke er så svært, som mange forestiller sig. Private boligkøbere kan sagtens være med, for med forberedelse kan man komme langt.

Når en ejendom kommer på tvangsauktion, er det ofte fordi ejerne ikke kan betale terminerne. Det kan fx skyldes arbejdsløshed, skilsmisse eller sygdom. Tidligere har køberne på en tvangsauktion for det meste været investorer eller håndværksmestre, men i dag er over halvdelen af dem, der deltager på en tvangsauktion, privatpersoner. 

Ikke så vanskeligt, som du tror

Som privatperson kan du sagtens byde på en tvangsauktion uden at have en advokat med. Men du skal se dig godt for og forberede dig – fx ved at søge information på nettet og deltage helt uforpligtende i en række tvangsauktioner for at se, hvordan det foregår. Når du køber en bolig på tvangsauktion, skal du have fuldstændig styr på, hvornår pengene skal betales, og hvornår de skal falde. Du skal enten have lavet en klar aftale om finansieringen med din bank eller kunne lægge alle pengene selv.

Kvadratmeterprisen er lavere

Kvadratmeterprisen er primært lavere, fordi du ikke har de samme rettigheder som køber, ligesom boligen typisk er i dårligere stand, fordi den ikke er blevet vedligeholdt i lang tid.

Du har ikke den samme form for forbrugerbeskyttelse som ved et almindeligt køb. Der er ingen tilstandsrapport, og der er ikke mulighed for at tegne en ejerskifteforsikring. Det betyder, at det står for din egen regning, hvis du opdager, at der er skimmelsvamp i kælderen, eller hvis huset viser sig at have en sætningsskade.

6 gode råd, når du køber på tvangsauktion

1. Forbered dig godt
Læs salgsopstilling grundigt og gå på jagt på nettet efter info om ejendommen.

2. Hold en generalprøve 
Besøg en eller flere tvangsauktioner, hvor du bare kigger med og bliver klogere på forløbet.

3. Undgå lejere
Vær meget opmærksom, hvis der er en lejer i ejendommen. Det er langt fra sikkert, at lejeren kan opsiges.

4. Du køber som beset
Der er ringere forbrugerbeskyttelse, når du køber på tvang. Der er ingen tilstandsrapport eller ejerskifteforsikring.

5. Få professionel hjælp 
Tag en håndværker eller byggesagkyndig med på fremvisningen, og brug en advokat til papirarbejdet.

6. Få styr på finansieringen
Der er kringlede regler for, hvornår pengene skal falde. Sørg for, at du selv har pengene eller få grønt lys fra din bank, inden du byder.

Kontakt mig om køb af bolig på tvangsauktion

Noget gik galt. Prøv venligst igen senere.

Tak for din henvendelse

Vi vil kontakte dig i løbet af kort tid.
Du bliver ringet op fra et nummer, der starter med 89 89.
Vi ser frem til at tale med dig.