Spørgsmål og svar om Jyske Køberrådgivning

Hvorfor skal jeg vælge Jyske Køberrådgivning?

Du skal vælge Jyske Køberrådgivning, hvis du ønsker hjælp til at få en nem og tryg bolighandel. Det får du bl.a. med en fast rådgiver, som er med under hele forløbet, og en samlet rådgivningspakke med jura, byggeteknik og økonomi leveret af fagspecialister.


Hvornår bør jeg lave en aftale om Jyske Køberrådgivning?

Du bør lave en aftale så tidligt som muligt, når du har besluttet dig for at købe bolig. Jyske Køberrådgivning giver dig overblik og afklaring – også før boligen er fundet. Du får fra starten af din boligsøgning en personlig rådgiver, som hjælper dig hele vejen igennem forløbet og dermed har det bedste grundlag for at rådgive dig.

Du får et samlet økonomisk overblik, og vi hjælper dig med at fastlægge, hvilket prisniveau du kan købe bolig for, så du kan målrette din boligsøgning. Når drømmeboligen er fundet, sørger rådgiveren for, at købet forløber, som det skal, i forhold til at inddrage de rette fagspecialister, overholde tidsfrister og gennemgå dokumenter.

Jyske Køberrådgivning bygger på princippet ”intet boligkøb – ingen regning”.

Se priser for Jyske Køberrådgivning


Hvor meget koster Jyske Køberrådgivning, hvis jeg ikke finder en bolig?

Både grundpakken og tilvalgene 'Rådgivning om forældrekøb' og 'Rådgivning om familiehandel' bygger på princippet ”intet boligkøb – ingen regning”. Hvis du ikke køber en bolig, koster det dig ikke noget.

Har du indgået en aftale om byggeteknisk gennemgang, skal du betale honorar, når ydelsen er leveret, eller hvis du ikke skriftligt har aflyst aftalen senest kl. 12 hverdagen før.

Se priser for Jyske Køberrådgivning


Hvilke betingelser er der ved Jyske Køberrådgivning?

En aftale om Jyske Køberrådgivning gælder i 12 måneder ad gangen, og eneste betingelse er, at du finansierer dit lånebehov i Jyske Bank for den bolig, du køber. Vi tilbyder en samlet finansiering - både realkreditlån, bankboliglån og boliglån til efterfinansiering.

Hvis du ikke finder en bolig i aftaleperioden, eller hvis boligkøbet ikke gennemføres, skal du ikke betale honorar for grundpakken og evt. tilvalg på testamente. Det gælder også, hvis Jyske Bank ikke kan finansiere boligen.

Du skal dog altid betale for byggeteknisk gennemgang, når den er foretaget.

Ring til os på 89 89 89 89 og hør nærmere.


Kan jeg fortryde og opsige aftalen om Jyske Køberrådgivning?

Ja, du kan til enhver tid opsige aftalen.
Du skal altid betale for byggeteknisk gennemgang, når den er foretaget.


Kan jeg bruge Jyske Køberrådgivning til køb af sommerhus eller fritidshus?

Ja, du kan bruge Jyske Køberrådgivning, når du køber sommerhus eller fritidshus.


Kan jeg bruge Jyske Køberrådgivning ved projektkøb?

Ja, boligadvokaten kan rådgive dig om projektkøb. Ved projektkøb er der mange forhold, som afviger fra en normal ejendomshandel. Advokaten rådgiver om projektkøbets faser og dine rettigheder fx ved forsinkelser og mangler. Advokaten gennemgår entreprisekontrakten, særlige vilkår, klausuler og evt. krav fra myndighederne.

Bemærk, at du kan ikke få byggeteknisk gennemgang ved projektkøb.

Få gode råd til projektkøb


Kan jeg bruge Jyske Køberrådgivning ved forældrekøb og familiehandel?

Ja, du kan bruge Jyske Køberrådgivning ved forældrekøb og familiehandel. 

Når du køber en bolig som forældrekøb, er det vigtigt, at de juridiske forhold undersøges grundigt. Advokaten vurderer, om der er begrænsninger i ejerforeningen eller andre regler i forhold til udlejning. Advokaten laver en lejekontrakt mellem dig og dit barn og rådgiver om huslejens størrelse, og om dit barn kan få boligsikring.

Bliv klogere på forældrekøb

Ved en familiehandel hjælper boligadvokaten også med alle de nødvendige forhold. Når der handles ejendom mellem familiens parter, skal der udfærdiges et særligt overdragelsesdokument. Det hjælper advokaten med og vurderer, om der skal laves en særskilt samejeoverenskomst mellem jer, der køber ejendommen. Der kan også være regler om prisfastsættelsen i et skattemæssigt perspektiv, herunder muligheden for afgiftsfrie gaver, som advokaten rådgiver om.


Kan jeg bruge byggeteknisk grundpakke til alle typer ejerboliger?

Ja, den byggetekniske gennemgang er henvendt til gennemgang af private villaer, rækkehuse, villalejligheder, ejerlejligheder og fritidshuse. Gennemgangen tilbydes dog ikke ved projektkøb.


Er det dyrere at bruge Jyske Køberrådgivning end at kontakte en advokat direkte?

Nej, det er typisk ikke dyrere, end hvis du vælger en fuld rådgivningspakke hos en advokat.

Jyske Køberrådgivning har fokus på at sikre dig den rigtige rådgivning, vejledning og støtte igennem forløbet og ikke på, at det er en ren ekspedition af din sag.


Hvordan møder jeg mine rådgivere?

Du kan have kontakt med din rådgiver via telefon, mail og til møder. Din faste rådgiver kender de specialister, du bliver tilknyttet, og der vil løbende være kontakt mellem rådgiveren og fagspecialisterne.

Du vil møde den byggetekniske partner personligt til gennemgangen af boligen. Her kan du stille de spørgsmål, du måtte have.

Kontakten mellem dig og boligadvokaten foregår typisk via telefon, men du kan også vælge et personligt møde hos advokaten.